Vacker som silver




Sådärja

Och så var julstämningen fixad med en liten och mysig julfika i Haga, en promenad upp till Skansenborgen, lite julbak, samt med lite Sunes jul. Tack!







Första advent

...och julstämningen är på topp? Nä, har lite svårt att inse att det faktiskt är första advent idag. Det känns snarare som första oktober eller nåt liknande.

Hade dock en väldigt mysig förmiddag hos Evelina iaf, med god frukost och Pelle Svanslös. Tack, vännen!


Lite snö en dag som denna hade väl inte skadat?

Lördagens äventyr

Sitter nu i soffan och ser det 16:e avsnittet av Pelle Svanslös medan Evve och Joppe ligger och sussar så sött. Har haft en väldigt händelserik lördagseftermiddag här i Göteborg iaf. Vi har hunnit med att stjäla en skylt (eh, eller stjäla och stjäla, det man hittar det får man? Right?), vi har hunnit äta god kinamat i Gamlestan, snabbkikat på idolerna (blev ingen tomatkastning - synd), men var kul ändå. Därefter har vi frossat i massor och haft Pelle Svanslös-marathon sen kl. 19, samt sett "Tomten är far till alla barnen". Så ja. Vad mer kan man begära en kväll som denna?

Och nu är det helt plötsligt första advent.

Men tack Evve och Jopps för en riktigt mysig kväll!














Juleskum

Att äta gårdagens juleskum till frukost är nog det godaste jag ätit på länge. Och jag tror inte jag behöver någon mat på länge heller för den delen. Herregud, de satte sig verkligen som en smäck.

Och snart blir det att åka iväg till Evvsi och Jopps för lite julkalendersmys, kinamat och förhoppningsvis tomatkastning?

Haha!

Mer såna här kommentarer på bloggen:

Postat av: evvs å jopps

rebecca ditt mupphue!! här ringer vi ( dina två favoritpersoner i hela världen) å så svarar du inte!!! vi har några väldans viktiga frågor!! 1.vill du vara med oss imorgon hela dagen ( tar inte ett nej) 2. vill du käka kinamat?? 3. vill du följa med å kasta tomater på idolerna i nordstan( mariette åkte ju för fasiken ut..BAJS!! 4. blev dina potatisbullar goda??

 

Svar:
1. JA, eller har jag nåt val?
2. Mer än gärna!
3. Varför inte?
4. Absolut helt okej för att vara första gången.

Nä, jädrans vad klockan var mycket nu. Sov gott!

Idétorka

Har tröttnat på spaghetti och köttfärsås, baconröra och kyckling, så i veckan har det stora temat varit - POTATIS. Och idag har vi provat på att göra potatisbullar och ja. Helt okej första försök, måste jag säga.

Blir inget julmys ikväll för min del, kroppen orkar inte riktigt. Så blir att vara hemma med tjejerna istället. Men blir nog mest troligt lite julkalenders-maraton imorgon med Evvsi och Joppe. Vore toktrevligt iaf.

Hoppas alla får en skön och mysig fredagkväll!

Ta mig utomlands nu!

Tror inte riktigt jag är gjord för att bo i Sverige. Behöver sol och värme NU!


En dyster dag

Har varit så peppad på skola i veckan och verkligen tyckt att det varit hur kul som helst och så vaknade jag imorse med världens halsont. Illa! Så jag insåg ganska snabbt att jag inte skulle kunna vara med och dansa idag och eftersom vi inte ens får sitta och titta på lektionerna, så var det lika bra att stanna hemma. Och usch, vad det är trist att vara hemma själv på dagarna. Finns inte ett skit att göra! Så har bara legat framför datorn och kollat film och städat lite. Inte kul för fem öre. Så jag hoppas verkligen det hinner bli bättre till imorgon.

Bara 2 veckor kvar till jullovet nu iaf, och bara några dagar kvar till första advent. Yippie!

Onsdagsfikat

Kan ju inte gå en onsdag utan någon bild från det obligatoriska onsdagsfikat! Och dessutom fick vi en helt fantastisk fikaunderhållning av danstvåorna idag (de ville ha kakor av oss) - och de fick de också. Sicken bra och snäll klass vi är alltså!



Hej, jag är trött.

Jag har nog aldrig uppskattat en spårvagnsresa så mycket som jag gjorde idag. Det var så varmt och skönt och gosigt och det tog typ 3 sekunder för mig att somna och så sov jag hela vägen hem till Mölndal. Underbart!

Och idag har det varit rätt lugnt, förutom sista lektionen då vi hade Lee. Galet! Men grymt kul att få ha henne lite igen, tycker verkligen om hennes moderna!

Och till sist vill jag skänka en tanke till min kära mor som brutit handleden. Ajaj, inte kul!

Men nu blir det potatissoppa. Gäller att laga så billig mat som möjligt nu, så man kan snåla på sina sista slantar.

Inte bara jag som varit trött idag kanske?

Kontaktimprovisation

Har hittat mitt call här på BA, nämligen kontaktimpro. Så grymt kul och mysigt, haha. Nämen, det kan väl uppstå rätt många lustiga positioner och ställningar. Fantastiskt underhållande!

Annars har det varit en lite halvseg dag idag. Många som varit trötta och sjuka och lite nedstämda, men vi skyller på novembermörkret. Och dessutom har jag haft en sån fruktansvärd träningsvärk i lår och rumpa idag från gårdagens balett (vi gjorde enbart grandpliéer och tonduéer för er som vet vad det är) i en och en halv timme. Fy, fan.

Lite kontaktimprovisation, och som ni kanske förstår så är bilden inte tagen från våran klass, haha.

Saknar dig

Jag har verkligen världens finaste syster.

Bara 3 veckor kvar nu, sen ses vi!

Hur tänkte jag där?

Vad har jag bosatt mig i för jävla stad egentligen? Det blåser ju och regnar verkligen HELA TIDEN och jag har inte råd att köpa varken en regn-eller vinterjacka. Inte okej! Nä, tacka vet jag lite snö och några minusgrader!

Har varit en lång måndag idag nu idag iaf eftersom vi börjat repa på spexet nu, men det kommer nog bli riktigt kul ändå, bara så jobbigt att man kommer vara så sjukt trött de här kommande 3 veckorna innan jul. Men det känns dock bra att veta att vi kommer vara lediga i FYRA HELA VECKOR! Galet. Ska dock jobba på Konsum 11 av de dagarna, men lite klirr i kassan har aldrig skadat. Speciellt inte i dessa tider.

Paraplyet pallar inte trycket och här nedan så pustar Katrine ut efter en tuff måndag. Men skönt att vara tillbaka och köra hårt igen för första gången på länge.

Diary

Dansföreställningen i Kungsbacka var magisk! Så jag är så otroligt glad att jag gjorde mig besväret och tog mig dit. Det var så otroligt vackert med hundratals brinnande värmeljus, dans på tåspets, vackra monolger/dialoger och mycket mer. Grymt bra och verkligen värt pengarna!


Och medan vi väntade på tåget hem, så hann vi med en fika på ett mycket mysigt café tillsammans med några från D2.


Och nu väntar en ny vecka och jag är faktiskt ovanligt taggad!

Tack för igår!

Blev en väldigt lyckad kväll igår med mycket härligt folk, god mat, gamla klassiker, mys i isgrottan, flum i lappkåtan och mycket, mycket mer. Blev dock ingen utgång för mig, men hade riktigt trevligt ändå! Så tack för en riktig trevlig kväll, kära vänner!

Och idag mår jag inte alls så illa som jag trodde att jag skulle göra. Skönt! Däremot ska vi iväg och se en föreställning ikväll i Kungsbacka och det är jag inte alls sugen på. Skulle behöva tvätta och såna saker istället. Men, men. Det är nog bara att pallra sig iväg, antar jag.






















Och från oss alla, till er alla - en riktigt GOD JUL (snart).

Norrlandsfest

Nu är det pyssel och fix på hög nivå. Vi har byggt lappkåtor, lagat mat och klippt och klistrat och nu är det bara det jobbigaste kvar - att göra sig själv klar. Jaja. Men ser framemot en grymt trevlig kväll!

Och som sagt - de första 5 som kommer hit får en NORRLANDS GULD!

En bra fredag

Har varit riktigt kul i skolan idag! Dansade disco på jazzen och det var verkligen skitkul! Allid så roligt när man får göra något nytt och få en utmaning. Det gillas!

Och ikväll blir det fredagsmys och idol med tjejerna och imorgon väntar en Norrlandsfest här hos oss. Blir kanon!

Och igår frossades det som aldrig förr.



Julmys

Är hos världens bästa Evelina nu och dricker julmust, äter choklad och lyssnar på julmusik! Makalöst!


Top notch

"Det är som när man har godis i cykelkorgen och solen skiner".

(Maria förklarar uttrycket "Top notch" för resten av klassen).
Haha, underbara människa!

Extrem hemlängtan

Har nog aldrig känt sån här hemlängtan förut, brukar nämligen tycka det är riktigt skönt att vara borta och så, men nu är det helt galet! Vill bara komma hem till de norrländska skogarna, de vita snötäcket och det otroliga lugnet som är så svårt att hitta här.




Skellefteå/Bastuträsk by, när det är som vackrast.

En helt vanlig onsdag på BA

Idag har det varit en riktigt seg dag. Har haft "betygsnack" på varenda lektion, så har blivit mycket sittande. Och med omdömena så har det gått helt okej, förutom på steppen då, haha. Inte för att det gick helt åt skogen, men betydligt sämre än i de andra stilarna iaf. Men det är bara att komma igen!

Och idag har det varit riktigt skitväder här. Det har regnat och blåst som aldrig förr och det kändes helt seriöst som att jag skulle lyfta iväg med mitt paraply då jag gick hem. Galet.









Feeling a moment

Först vill jag bara säga tack till alla fantastiska människor som jag har runt omkring mig på dagarna, och då menar jag självklart också alla ni som inte bor här, men som ändå alltid finns där för mig. Ni får mig att känna mig värdefull och det är mer än guld värt. Tack!

Har haft en väldigt mysig kväll här i Mölndal. Vi lagade en god indisk middag och såg sen lite Sunes jul (världens bästa julkalender) och sen en otroligt bra och sevärd film "Ten Inch Hero". Blev verkligen sådär väldans emotionell efteråt och känner verkligen att man ska vara glad och tacksam för allt det man har här i livet, fastän man vissa dagar bara känner att allt är skit. Nä, livet är faktiskt en fantastisk gåva och man borde verkligen ta vara på det betydligt mer än vad man gör.

Måste sova nu, men jag hoppas det är bra med er alla!




SAKNAR ER!

Gaga

Har haft två riktigt inspirerande dansklasser ikväll med en kille från ett Israeliskt danskompani. Först började vi med lite impro - som var väldigt frigörande, sedan avslutade vi med en liten repertoar från deras föreställning. Och hjälp, säger jag då bara! Det gick fort som attan, men riktigt kul var det! Och det blev verkligen en utmaning, fast på ett bra sätt!

Nåt som däremot är dåligt är att min mage har börjat spöka igen och det gillar jag inte! Känns verkligen som att det är magkatarren som kommit tillbaka igen, så måste verkligen försöka ta det toklugnt nu så det inte blir värre, vilket inte är det lättaste då man har massa saker att göra i skolan hela tiden. Men, men. Snart är det jullov... Bara 4 veckor kvar nu.



Och någon helg framöver blir det att gå på julmarknaden på Liseberg, det ser jag verkligen framemot!

Vissa människor...

...borde inte ha tillgång till vassa föremål (som jag till exempel).

Så här går det när man bara vill väl och raka sina lurviga ben. Jävla klant.

Paltkoma

Har haft en tokskön och slapp dag här i Linköping. Började med att sova bort halva dagen (välbehövligt som attan), sen blev det en liten promenad runt stan och nu sitter jag här och har nyss tryckt världens godaste kebabpizza. Herregud, vad gott det var och herregud, vad jag har ätit onyttigt i veckan! Men vad sjutton, det har det varit värt.

Och ibland har man bara kameran redo i rätt ögonblick...



Oh my God.

Var bara tvungen att sno den här bilden från Fias blogg. Haha, gud vad små vi var här alltså, men gud vad man saknar den här tiden i livet ändå!

Och så här ser vi ut idag...

Gud, vad man börjar åldras alltså. Illa!

Äntligen helg!

RUO:n idag gick faktiskt över förväntan! Självklart så gick det absolut inte klockrent, men iaf betydligt mycket bättre än vad jag hade trott. Och hela klassen var fantastisk, är så stolt och glad över att jag får gå i en klass med så otroligt många duktiga människor! Go, D1!

Och nu sitter jag helt otippat på väg till Linköping! Ska bara ha en lugn och skön helg där och bara göra ingenting, typ. Nä, men det är alltid skönt att komma bort lite... Har varit rätt stressad och så i veckan över RUO:n och allt, så nu när den är över så är det skönt att bara få tänka på nåt annat för några dagar.


Börjar få lite julstämning här nere i Gbg nu ändå (trots skitvädret). Och det gillas!

Dålig tajming

Börjar få väldigt ont i halsen nu och huvudet bara värker... Fruktansvärt dålig tajming.

Seg dag på skolan idag också, så nu känner jag att jag bara vill ha helg. Men först RUO imorgon i balett, jazz och modernt. Hur nu det ska gå?


RUO

Idag hade vi vår första RUO (Redovisning-Utvärdering-och-Omdöme) i stepp, vilket innebar att vi visade upp vad vi jobbat med hittills under den här terminen och sen så kommer vi att få omdömen från graderna, Ej tillräcklig till Väl godkänd i dessa moment - stilkänsla, musikalitet, uttryck/presentation, teknik och mottaglighet för korrektioner. Så det ska bli både kul och inte kul att höra hur man ligger till, för nu har man ingen aning alls vad lärarna tycker och det känns som att man lika gärna kan bli totalsågad som hyllad. Så det återstår att se.

Och ikväll har jag, Emelie och Madde varit på spexmöte med två av tjejerna från musikalettan. Väldigt trevligt! Det åts pizza (andra dagen i rad för mig, illa) och snackades en hel del skit också. Men riktigt mysigt var det iaf!

Men nu blir det baske mig att göra en tidig kväll. Är tröttare än tröttast, så sov gott!

Varför fick du alla bra gener för? :)

Alla dagar är inte bra dagar

- som den här till exempel.

Motivationen var inte på topp för fem öre imorse och jag hade nästan önskat att jag var störtförkyld eller nåt då jag vaknade. Men icket. Däremot så blev dagen lite bättre med tiden, men det var nog ändå en av de segaste måndagarna på länge.

Och lilltjoppan Simone har fått hjärnskakning och ligger nu på sjukan. Hon har inte tur alltså och hon borde prompt ställa undan sin cykel resten av året.

Och nu är det väl dags för sängen snart.
Herregud, vilket spännande liv jag lever nu alltså.

Finn ett fel!


Ikväll har helgmyset fortsatt och Karro och Fridas bror har varit på besök. Mycket trevligt! Så vi har sett filmen "Upp" (otroligt söt film), samt ätit oss mätta återigen. Och tack och lov för att det är måndag imorgon igen så man får röra på sig lite... Annars vette gudarna hur detta hade slutat.

Nästan alla syskon Sjöström samlade, bara lillasyster Rebecka som saknades, men det heter ju jag också iofs, så vi kan väl säga att alla var där.

Och imorgon har jag tydligen tandläkartid kl. 7.30 i Skellefteå. Så nu ska jag komma på nåt bra sätt att hinna dit i tid. Nä, men skämt åsido. Sov gott, alla glada och tack för den bästa helgen på länge!

Stolt storasyster

Nog fasiken har jag en vacker lillasyster alla gånger! Hon gjorde sin första modellplåtning i veckan och nu väntar jag bara på att hon ska börja försörja mig, haha. Nä, men hon är så duktig på allt hon gör och jag är så stolt över att vara hennes syster.

Fiskmask? Makrill?

Och så var man hemma efter ytterligare en härlig övernattning med tjejerna! Har varit så mysigt att få umgås med dessa tjejer hela helgen och verkligen få lära känna dem på djupet.

Och nu idag väntar sånt där vanligt, tråkigt söndagsfix som veckohandling och tvättning. Usch och fy och fy fan vad trist (som Maria skulle ha uttryckt det.) Men, det är sånt som måste göras. Tragiskt nog.




Och det övades på steppen...







Men som sagt (som jag sagt i de senaste blogginläggen), så säger jag TACK för en grymt bra helg!

Tack!

Den här helgen har verkligen varit så klockren! I torsdags så såg vi först 3:ornas musikalföreställning, sen sov jag och Emelie hos Evelina, sen på fredag så hade vi Fredagsmys hemma i Mölndal tillsammans med några från klassen. Och nu idag så har vi bara legat i sängen halva dagen, sen tagit oss in till stan och fikat och snackat skit i massor. Och nu så är vi hos Evelina igen och vi har gjort ansiktsmask och nu masseras det på hög nivå! Trivs så sjukt bra med dessa tjejer alltså. Så tack för en grymt lugn, bra och skön helg!

Vilken underbar helg!

En helt fantastisk lördag! Har bara myst, sett tv, ätit nybakat bröd och sett Fråga Olle... Underbart!





Och nu blir det stan med tjejerna och sen se Körslaget hos Evelina, myspys!

Fullt hus i Mölndal

Det har varit en fantastisk vecka i skolan och nu är det fredagsmys på hög nivå!






Dags att sova nu.
Natti, natti.

Pysselkväll

Har haft en väldigt mysig kväll med Frida. Såg Bonde söker fru (!), reprisen av Mammas pojkar och julpysslade lite. Det ska börjas i tid...

Sängen nu och den stora frågan är - Kommer jag överleva morgondagen?

Sleep tight.

Trötter

Blev ingen filmkväll ikväll, alla var så sjukt trötta och slitna idag, så idag är jag hemma från skolan ovanligt tidigt. Det är nästan som att det känns lite konstigt att ha så mycket tid över faktiskt... Så det blir kul att se vad man ska hitta på ikväll? Kanske se Bonde söker fru? Haha. Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle börja följa såna program, men tydligen så... Beror det kanske på åldern? Är ju trots allt 22 nu. Gamla människa.


Och onsdagsfikat blev en total chokladbollschock - köpta bollar vs hembakade. Tror de hembakade vann!

Och jag måste bara säga att jag älskar vår moderna som vi har nu... Åh. Lee är fantastisk!

I'm dreaming of a white Christmas...

Har nyss kommit hem från skolan och just så pass hunnit lagat mat och så... Och ja, det är lite konstigt att vara borta så mycket om dagarna, men man vänjer sig. Var kvar och stretchade lite med Joppe efter skolan en sväng och det är så sjukt kul att man äntligen börjar känna att det ger något resultat! Då känns det faktiskt värt att ta sig den tiden efter skolan, fastän man är sjukt trött och bara vill hem.

Och vi har börjat sjunga julsånger på kören nu, hur mysigt känns inte det då?

Och imorgon blir det filmkväll hos Robin, trevligt!

(Sen måste jag säga förlåt till klassen, skulle ju baka, men hade slut på en massa ingredienser, så köpte lite fika... Men det ska nog smaka ändå, hoppas jag?)



Hemresa - check!

Nu är det bokat och klart, åker hem till Skellefteå tillsammans med Karro den 12 december, så det blir kalas! Och då blir det nästan en hel månad hemma i SCHTAAAN!




Lite hemlängtan får man ju.

Det är inte lätt när det är svårt

Tillbaka till skolan idag och det kändes faktiskt riktigt bra. Dock så är det ju alltid tungt att komma tillbaka efter ett lov, men ja. Det gick ändå över förväntan och dansen fanns faktiskt kvar där någonstans i kroppen. Och så var det ju självklart helt fantastiskt att träffa klassen och alla andra sköna själar på BA.

Har dock sjukt mycket ångest över de veckorna som kommer nu innan jul. Först och främst så har vi vår RUO (dansexamination) för den här terminen, då vi ska bli bedömda och få våra betyg osv, sen så är det ju det här med ekonomin... Helvetes jäkla CSN! Får endast 3900 kr i november och sen ingenting förrän i mitten av januari. Så nu är frågan. Hur i hela friden ska jag överleva? Hur ska jag ha råd med mat, hyra, hemresa, julklappar m.m? Får lite lätt panik bara... Lite lätt... Fan, att pengar ska vara ett så stort problem hela tiden, det förstör verkligen mitt välmående.

Här är då dock två grabbar som gör mig glad om dagarna, klasskompisarna Robin och Jonathan - Ni är då bara för góa!



Ska ge mig på Danshistorian nu. inte riktigt det ultimata måndagsgörat.

Home sweet home

På nåt sätt så är det alltid så underbart att få komma hem och få lägga sig i sin egen säng. Det är nästan magiskt.

Var inte så fasligt mycket kaos på stan ändå, hade varit värre om jag kommit tidigare då all framkomlighet från Centralen var avstängd. Så jag är glad att allt gick så smidigt.

Dags att sova nu, måndag imorgon igen. Och som vanligt undrar man - Vad hände med lovet?

Sleep tight.


På väg hem

Sitter på bussen tillbaka till Göteborg nu och det kanske är världens drygaste bussresa, i särklass. Har åkt i 6 timmar och nu är det väl 3 timmar kvar... DRYGT. Har dock hunnit med lite skolarbete och så, så jag tackar min dator för dennes existens ännu en gång. Tack!

Har haft det riktigt bra i Uppsala iaf, så känns faktiskt lite trist att åka till Göteborg igen, men men. Snart är det jul (?). Blir dock spännande att se hur galet det är i Göteborg nu efter att de nyss blivit snuvade på guldet i allsvenskan... Jaja.

En bild på centralstation för en halvtimme sen. Hoppas det är lite lugnare då jag anländer senare ikväll.

Hoppas alla har haft ett prima höstlov!

RSS 2.0