Ny vecka på ingång...

Och så var man igång igen! Hade en rätt lugn dag på skolan idag, vi började lite lätt med anatomi, sen modernt, stepp och balett. Och ja. Stepp är ju verkligen en klass för sig... Fy sjutton, vad svårt det är! Det är verkligen tvärtemot allt som jag någonsin dansat tidigare och jag känner mig helt seriöst efterbliven ibland då vissa saker bara inte fungerar. Jag förstår allt i huvudet, men mina ben och fötter gör verkligen inte som jag vill... Men träning ger färdighet, så det kanske finns hopp så småningom för mig, men det lär dock dröja, haha.

Skitväder här i Gbg idag, regn och rusk!

Och imorgon väntar massage! Vi kommer få en timmes (2x30 min) gratis massage varje termin, så imorgon ska jag ta del av den första omgången. Ska bli fantastiskt skönt!

Sen på torsdag kommer mamma och Simone hit, och sen på fredag drar vi till Katrineholm och på lördagen blir det bröllop. Min bror Daniel ska gifta sig, :) Så det ser jag verkligen framemot! Och på måndagen därefter kommer pappa till Gbg. Nice med lite familjebesök!

Så ja, i det stora hela har jag en grymt bra vecka framför mig!

(Världens mest osammanhängande inlägg för övrigt, men är för trött och seg för att ens orks tänka).

Universeum

Har haft en grymt bra lördag idag! Jag och systrarna Sjöström (mina sambos) steg upp, tvättade och städade hela lägenheten, sen begav vi oss in till Universeum, ett enormt Teknikens hus med djur och annat spännande.

Därefter begav vi oss hem, men på vägen hem så var vi med om det konstigaste jag upplevt på länge. Vi passerade en bil som hade en öppen bildörr och vi tittade självklart in där bara för att se varför den var öppen och vi fick då se en medelålders man som satt och onanerade. Helt öppet just utanför Liseberg. Och frågan är fortfarande - Varför? Sjukt konstigt.

Hur som haver så åkte vi iaf hem och lagade en fantastisk middag. Och nu blir det att äta Fridas goda Dumlekakor. Grymt bra kväll, helt enkelt.




























This is the life we're living

Schema för DANSLINJEN årskurs 1, Balettakademien Göteborg

Måndag

9.00-10.30 Anatomiteori
10.45-12.15 Modernt
13.30-14.30 Stepp
15.00-16.30 Balett

Tisdag
9.00-10.30 Scenframställning
10.45-12.15 Modernt
13.15-14.45 Balett
15.00-16.00 Danshistoria

Onsdag
9.00-10.30 Jazz
10.45-12-15 Balett
13.45-14-45 Stepp
14.50-16.20 Modernt

Torsdag
9.30-10.30 Pilates
10.45-12.15 Jazz
13.15.14.45 Balett
15.00-16.30 Modernt

Fredag
9.00-10.30 Balett
10.45-12.15 Jazz
13.15-14-45 Modernt
15.00-16.30 Klassamtal

Håller på att tvätta som en tok nu, har inte många rena plagg nu efter veckan som varit. Men sen blir det som sagt att hitta på något med mina fantastiska sambos.

Ciao!

Fullt ös - medveteslös

Ungefär så hårt har det varit i veckan... Eller nä, kanske inte riktigt så illa, men nog kan jag erkänna att man inte varit långt bort ifrån att spy vissa lektioner och man har väl svettats sisådär 20 liter om dagen. Men det är fint det, då känner man att man lever iaf.

Och nu ikväll blir deft lugnt som attan. Ska iväg och handla lite godis (det tycker jag att förtjänar nu faktiskt) och sen bara se film eller nåt. Och imorgon väntar Universeum m.m. Trevligt, trevligt!

Men affär´n nu.

Rätt ska vara rätt


"Rör-du-så-dör-du-hyllan"

Har haft en jättemysig kväll med mina tre sambos. Har myst framför Sex and the City med te och varma mackor. Helt okej liv man lever ändå! Det är lätt värt alla timmars slit på BA för att komma hem till det härliga hem vi har här nere i Götet. I just love it.

Men nu blir det sängen innan den sista dagen innan helgen väntar.
Så godnatt.

It hurts

Hela kroppen bara värker av träningsvärk... Galet.

De enda kläder som man kommer bära i tre år typ.

Och så här ser Evelinas rum ut numera. Har bosatt henne i vardagsrummet, men det blev riktigt mysigt. :)

Och vi fortsätter äta gott. Idag blev det Hoi Sin marinerad kycklingfilé med wokade grönsaker och ris med sesamfrön. Är inte det helt okej så säg... :)

Sliten, mer sliten, Rebecca

Lite dålig uppdatering här nu, men jag hinner faktiskt inte med någonting. Vi går skola mellan 9-16.30 varje dag, sen är det pendling, matlagning och införskaffande av diverse danskläder som har sysselsatt mig de senaste dagarna.

Men jag trivs grymt bra med livet här i Göteborg. Skolan är toppen (tufft som bara den dock, men det var man ju medveten om också) och boendet är super. Trivs så otroligt bra med mina sambos. Vi har kanske världens bästa hushåll. :)

Men, men. Har inte tid att sitta här egentligen, tänkte som bara säga att jag lever och mår gott.

Men... Bara två dagar till helg för övrigt.

(Det ser jag framemot - sjukt vad det ska sovas då...)



Om det är något vi inte gör här...

...så är det att svälta ihjäl. Herregud, vad vi äter och lever gott. Våra föräldrar borde vara stolta.





Första stadstrippen idag. Blev inte speciellt mycket shopping utan bara nödvändiga saker. Och imorgon är det dags för skola igen. Ska bli intressant att se hur pass död man är efter en hel vecka, när man var mer död än levande efter två dagar. Galet.

Trädgårdsmästar´n

Karro styr upp våran bakgård! :)



Nollning på Balettakademien

Helt seriöst. Igår var den sjukaste kvällen jag upplevt på länge. Tvåorna söp ner oss, fick oss att skämma ut oss på alla Göteborgs gator och torg, samt andra sjuka saker. Men det var nog längesen jag hade så roligt! Sjukt.

Och idag mår man som man förtjänar, lite halvbakis och med en förskräcklig träningsvärk.




''



















It's coming

Mina baksida lår mår inte bra och det lär ju inte vara bättre imorgon...

Har haft de första danslektionerna idag och det var sjukt kul och bra! Lärarna är grymma och klassen riktigt duktig, så det kommer bli väldigt hög nivå på utbildningen. Så det känns kanon!

Annars händer det inte så mycket mer än så. Vi spenderar typ hela dagarna på skolan och sen kommer man hem och äter och sover. Men imorgon blir det eventuellt att uppleva Göteborg by night (om vi överlever nollningen vill säga).

Nu börjar allvaret

Imorgon har vi de första danslektionerna, vi inleder med jazz, därefter modernt och balett, vilket motsvarar dans i 4,5 timmar. Och med tanke på att man varit rätt bra på träna (?) under sommaren, så lär det ju gå galant. Eller? Nä. Förväntar mig en förskräcklig träningsvärk inom de kommande 24 timmarna.

Och som ni ser på de nedanstående bilderna så har vi ett fantastiskt mysigt hushåll här nere i Mölndal. Vi lagat gómat av Evves jättegurkor, ser film och käkar makalösa muffins och skrattar och bara lever gott. :) Love it.

Dags att sova nu.
Men godnatt.

Jag älskar mitt liv!









Första dagen på BA

Har varit på skolan idag och fått träffa klassen för första gången och det känns väl helt okej! 11 tjejer och 4 killar! :) Men alla verkar jättegóa, är väl bara det att man måste bryta isen först innan allt kommer kännas klockrent.

Och imorgon blir det en sån där lära-känna-varandra-dag tillsammans med Musikalettan. Sen på torsdag börjar de riktiga lektionerna och på fredag blir det nollning! Kan bli intressant att se hur mycket de ska jävlas med oss. :)

För övrigt är det bara tusen saker att fixa nu den närmaste tiden. Hjälp.

What a day

Denna dagen - ett liv. Nä, men skämt åsido. Har haft en sjukt knäpp dag här i Götet.

Jag och Evve började dagen med att gå sjukt fel i regnet då vi skulle till spårvagnen.
Vi fortsatte sedan med att gå runt halva Göteborg för att komma till Dansbutiken istället för att bara gå typ 100 m.
Jag blev intervjuad av GT om vårdvalet i Göteborg och fick vara med på ett patetiskt foto (kände att jag gav rätt bra svar för övrigt. Eller?)
Jag och Evve var tvungna att fråga om vägen hem till lägenheten då vi varit och handlat bara några 100 meter bort.
Vi presterade en sjukt god wok.
Jag spillde saft över hela golvet.
Jag och Evve brände en popcornpåse i micron så att hela lägenheten blev rökfylld, samt att vi alla tre luktar brända popcorn nu.
Därefter gick jag  in i en taklampa och slog huvudet, 2 gånger dessutom och detta inom loppet av 1 timme.

Så vad säger ni?
Det kanske får räcka med de äventyren för idag?




Och imorgon blir det att träffa klassen.
Nervöst.

Göteborg

Och helt plötsligt så bodde man i Göteborg (Mölndal), hur sjukt är inte det?

Har haft en kanondag idag ändå. Jag och Nils åkte iväg tidigare idag och körde vilse, som vanligt, då vi skulle hitta till Frölunda torg, men till slut så hittade vi ett annat köpcentrum som jag fortfarande inte har någon aning om vart det var, men de hade god mat iaf.

Sen så har Karro och Evve kommit hit idag också och vi har ätit, pratat och bara myst hela kvällen. Kommer bli grymt bra det här! ;)

Men nu blir det sängen.

Bilder från lägenheten












Avskedsfest

En grymt härlig fest med de bästa av de bästa.
Kommer sakna er!






Min avskedspresent, en LHC halsduk Den kommer jag bära med stolthet. Eller?




Framme i lägenheten i Mölndal nu och det har varit en väldigt trevlig resa med diverse felkörningar och skräpmat, men Nils har varit en makalös chaufför och ett grymt bra sällskap, så allt har gått relativt smidigt ändå. Bilder på lägenheten kommer så fort vi fått lite mer ordning.

Nu blir det sängen.
Natti, natt.

Hejdå Linköping, hej Göteborg!

Är på väg mot Götet nu, har nyss passerat Vättern, förbannat stor sjö det där alltså. Men hur som haver, än så länge har allt flytit på bra, blir bara spännande att se hur det ska gå att hitta till lägenheten.



Fantastiskt trevlig kväll igår också!


Fler bilder kommer sen, samt uppdatering om hur lägenheten m.m ser ut.

Oops...

...jag hade visst lite mer grejer än vad jag trodde.


Det är iaf kul att kissarna uppskattar packandet så mycket. Synd bara att de inte kunde göra det åt mig.

Det sista

Idag blir det att fixa det sista inför flytten, packa och såna där tråkiga saker... Är väl sådär måttligt sugen, men det måste ju göras, så det är väl bara att bita ihop, I guess.

Avskedsfest med Intersportarna imorgon, kan inte bli bättre! :)



Världens härligaste människor, kommer sakna dem enormt!

Vacker kväll


Tvättdag

Har äntligen fått tvätta idag, och det var då på tiden minsann. Alla mina 60 par trosor var förbrukade... Så ja. Det var just in time, så att säga.

Och imorgon blir det faktiskt jobb igen. Ska hoppa in mellan 12-20, så det blir nog bra. Har väl egentligen inte tid att jobba, men känner att jag behöver varenda liten slant man kan få, så ja. Vad gör man?

Men nu blir det att gå ut och gå en sväng innan DANCE börjar. Behöver verkligen röra på mig lite.

Have a good time,
hejsvejs!


Myskatter


Man kan bara inte låta bli att le.

Kula, någon?

För det första så förstår ingen vad man menar med "kula" på bilen, men om vi säger såhär: Varför har ingen jäkel i södra Sverige en dragkrok på sin bil?

Hur svårt kan det vara att köpa en bil med en sån här liten och funktionell sak?

6 days to go

Ja, nu är det inte länge kvar tills flyttlasset går mot Göteborg, så idag är en sån här riktig "fixa-viktigt-saker-som-måste-göras-innan-flytten-dag" och jag har redan hunnit med en del. Har adressändrat (för typ fjärde gången på ett år - posten måste hata mig), sen så har jag bokat släp och ringt handels och lite mer såna där tråkiga grejer. Men det känns då betydligt bättre nu när man har fått saker att börja falla på plats iaf.

Synd dock att solen inte lyser med sin närvaro idag, skulle behöva lite härlig energi.

Strömavbrott

Alltså, det är något med hemresorna från Norrköping, de verkar bara inte vilja våran väg. Förra gången vi skulle åka hem så var tåget helt plötsligt inställt (helt utan anledning) och nu ikväll så får tåget strömavbrott mitt ute i ingenstans. Lite otippat ändå. Men annars har det varit en jättemysig kväll i Norrköping. Daniel (Grillmaster) styrde upp fantastiska hamburgare och Åsa hade bakat världens godaste hjortronpaj. Makalös kväll!









Nu blir det sängen.
Natti, natti.

Norrköping

Det är rätt skönt att vara ledig alltså. Har haft världens skönaste dag, steg upp, gick och la mig på balkongen och solade och därefter gav jag mig ut och sprang. Och nu väntar en tripp till Norrköping, kan inte bli bättre!

Men ha en trevlig kväll!
Pusshej!


Sommaren med Göran

Fantastisk film - SE DEN!

Blev en kanonkväll med middag på Kikkobar tillsammans med Nils, därefter bio, då vi såg ovannämnda rulle! Annars var det en händelserik kväll, hittade en kille på marken som bara låg helt stilla utanför Domkyrkan, såg helt livlös ut, men som flydde då polisen kom. Blev även tjenis med en duva. Sen så avslutades kvällen med skönsång från en 10-årig kille som gick själv genom stadsparken och sjöng på "Hosianna, Davids son". Mycket medryckande! Men som sagt, en mycket trevlig kväll i denna fantastiska stad.

Och nu får vi hoppas på minst lika bra väder imorgon!

Kort på maten =  obligatoriskt av en Markgrenare...





Press och löprunda

Har varit grymt väder idag (fram till nu) så har legat ute på balkongen och pressat lite och läst, Snabba Cash av Jens Lapidus (riktigt bra bok). Sen där vid 14-snåret så gav jag mig ut och sprang Skägget runt. Var lite väl jobbigt... Längesen jag tränade, så får väl skylla mig själv.

Och ikväll väntar middag och bio, så det blir trevligt värre och imorgon blir det en tripp till Norrköping för att hälsa på broder Daniel och Åsa.

En kopp kaffe och en bra bok är allt man behöver en dag som denna... :)

Tack för den här tiden!

Hejdå, Intersport!

Och så har man jobbat sin sista dag på Intersport här i Linköping. Känns verkligen tråkigt, men blir en avskedsfest iaf nästa fredag, så det blir nog ett trevligt avslut på Linköpingsvistelsen ändå. För sen på lördagen därefter så går flyttlasset till Göteborg. Sjukt ändå.

För övrigt så är vädret helt underbart och jag hoppas det håller i sig, åtminstone till imorgon.

Bye, bye.

Bränd paj

Har nyss bakat en äppelpaj som jag ska bjuda på imorgon på jobbet, men den blev lite väl välgräddad. Haha. Men med lite marsánsån eller glass så ska den nog gå ner ändå.

För övrigt så har det varit århundradets lugnaste dag på jobbet idag och jag kan typ räkna alla kunder på en hand. Nja, inte rikigt, men kanske på två.

Och nu håller jag på att dö av värmeslag hemma i lägenheten. Gaaaah.

Kattjakt

Blev lite dramatiskt här i Skägget för någon timme sedan. Jag och Nils satt och såg på TV och så såg jag bara plötsligt att det speglades en katt i grannens fönster (i huset mittemot) och jag inser ganska snabbt att det är Tindra som är ute på taket. Så jag skyndar mig till sovrummet och klättrar ut lite halverst ur fönstret och efter ett tag kommer hon tillbaka... Men sen så inser vi ju att Hector också är helt försvunnen... Och han är inte på taket... Så Nils springer då ner och hittar honom helt chockad nere på marken... Så lillgubben har alltså hoppat ner från taket (och vi bor på tredje våningen). Men turligt nog, så verkar han ha klarat sig rätt okej... Han haltade till en början, men har återhämtat sig nu. Så ja, det var kvällens drama här.

Nils har för övrigt råkat raka av sig allt hår och ser nu ut som en soldat som ska skickas till Afghanistan eller nåt.

Fixardag

Och så var läkarintyget till BA fixat! Skönt att äntligen ha fått det gjort.

Sen så har jag inhandlat ett par nya skor, och det behövdes kan jag säga... Så nu får jag äntligen känna mig som en människa igen.

Stiliga som få


Hot, hot, hot

Sjukt varmt här idag alltså, men ingen sol än så länge utan bara förbaskat kvavt. Så det är ingen höjdare att jobba då eftersom butiken har ungefär hundrafemtioelva fönster, vilket i sin tur betyder att tempen inomhus ligger på ungefär sjuhundratolv grader. Ungefär.

So you think you can dance ikväll iaf. Nice. Sen är jag ledig imorgon och då blir det ett stadsbesök för att fixa bland annat läkarintyg till BA och diverse andra roliga saker.

Och på tal om absolut ingenting så behöver jag ett par nya skor, mina är inte hela för fem öre och luktar förjäkligt gör dem också. Att vara barfota i tygskor är ingen bra idé.

Men ha en skön kväll!
Tjo!


3 dagar

Nu återstår endast 3 dagar Intersport och det känns onekligen mycket konstigt. Finns nog inget jobb där jag har trivts så bra på som på IS... Så det kommer bli riktigt trist att sluta där och lämna alla fantastiska arbetskamrater... Men en liten avskedsfest är under planering nu iaf, så får hoppas på ett fantastiskt bra avslut iaf på det här Linköpingsåret... :)

Men nu blir det att sova... Jobb 12-20 imorgon, sen ledig onsdag och därefter jobba torsdag och fredag.

Hörde dessutom att Norrland bjussar på glassigt väder? Orättvist. Här är det riktigt "Ikano-väder" så att säga... Det vill säga - för dåligt väder för att vara ute, men ultimat väder för shopping. Wey. Synd att man inte var 100 000 kr rikare eller nåt bara.

Nämen vad sa vi? Sova skulle jag ju göra. Så, natti då.

"Har ni chips eller kör ni sån där remsa?"

Fantastiskt söta är dem alla små tanter och farbröder som inte riktigt hänger med i dagens alla nymodigheter... :)

Nämen. Ska det kanske få bli lite naturgodis ikväll?

Mysbelysning

Vi fick inte igång belysningen på jobbet imorse då vi öppnade butiken, så vi jobbade de två första timmarna i mörker, haha. Det var en rätt så originell upplevelse. För övrigt så var det kanske den segaste dagen någonsin.

Sen ikväll så blir det bara att ta det otroligt lugnt och göra en tidig kväll. Har några timmars sömn att ta igen alltså... Men sen väntar två fullspäckade veckor, så det är bara att börja tagga inför dem. :)

Saknar systerystern min.

RSS 2.0