Sista rycket

Inte länge kvar tills jag befinner mig hemma i Skell nu.

Och det är segt i skolan nu, känner bara att jag vill hem här och nu. Kan ändå inte dansa fullt ut och då vill jag bara ha lov för att kunna kurera min jävla fot. Är så frustrerande att inte kunna göra det man verkligen vill. Det tär på psyket en hel del.

MEN SKELLEFTEÅ ÄR VIDARE TILL SEMI, UNDERBART!



Stadstur

Det är fortfarande cpkallt här i vår lägenhet och mössa, vantar och tofflor är typ ett måste. Eller ja, nästan iaf. Måste nog ringa imorgon och höra vem sjuttom det är som försöker få oss att frysa ihjäl. Det är verkligen inte ens kul längre.

Och idag efter skolan så begav jag och Joppe oss in till stan och det blev verkligen en härlig eftermiddag. Solen sken och det har kommit in så mycket fantastiska vårkläder överallt. Så ja, synd att man bara har ungefär 0 kr att spendera på sånt. Men titta och drömma får man alltid göra.

Ringde även hem idag för att kolla läget och förvarna dem om att jag snart kommer hem, och så säger mamma att hon är ute och skottar snö (!) för att det har snöat skitmycket. Why, why, why? Det är vår jag vill ha, precis som här.

Det här är inte ok.

Hej, bitter tjej.

Efter att hyra, räkningar, skulder och mat är betalt, så har jag nu 750 kr kvar att leva på i 26 dagar till. Jag hatar det! Jag säger inte att pengar är allt, men man kan ju inte ens leva ett normalt liv på dessa pengar. Nä, jag måste verkligen skaffa mig ett extrajobb. Pallar inte att ha det såhär. Men det enda jag hoppas på nu är att jag åtminstone har lite flyt med deklarationen och att jag kommer få tillbaka lite pengar i år... Men varför ska jag ha flyt med det nu när allt annat gått emot mig hela jävla våren? Kommer säkert få restskatt.

Och så blir jag så fruktansvärt trött på mig själv. Allt som är i min närhet går bara sönder och försvinner. Så igår slutade bara mina svindyra hörlurar att fungera. Och till råga på allt så är mitt kuvert med presentkort för ca. 1500 kr bara spårlöst försvunnet. Bra där, Rebecca.

Och så fattar jag inte heller varför det är -138 grader i vår lägenhet nu. Är det någon idiot som stängt av värmen eller? Har varit så hela helgen. Grymt irriterande.

Nä, förlåt. Ska inte klaga mer nu, men man blir bara så trött på allt. Och jag tycker man får ha såna dagar.

Men nu håller jag iaf tummarna för Skellefteå i hockeyn. Kom igen och krossa FBK nu och gör mig lite glad en dag som denna.


Från gårdagens "jobb" på skolan.

Ett regnigt Göteborg

All snö är borta, men ingen vårsol syns till idag, trist. Men jag kan gärna spara den till påsklovet iofs.

Igår var det filmmys hemma hos oss tillsammans med Katrine och Robin, mycket trevligt! Såg New Moon och bara tog det lugnt. Älskar såna fredagar.

Och ikväll väntar kanske lite "jobb" på skolan, sen typ filmkväll igen med Evve och Joppe. Variationen är enorm, haha.

En annorlunda fredag

Efter en dag fylld med stepp-RUO, en galen jazzlektion och lite balett, så känner jag att jag verkligen kommer njuta av den här helgen med gott samvete. Och nästa vecka går vi bara halva veckan, sen drar jag upp till SKell. Wiho. Lyckan är total.



De supergóa danstvåorna!

Vilka skills de har alltså!


Och nu har vi slutat för dagen, så nu har man sjukt mycket tid att fördriva. Vad gör man då typ? Ska iofs hjälpa till på treornas föreställning sen ikväll, men fram tills dess? Gud, man är verkligen inte van att ha såhär mycket tid över.

Men jag hoppas alla får en trevlig helg!

Skelltown

Om ungefär en vecka kommer jag hem till er, jag längtar något så kopiöst mycket.

Jag hatar sjukhus

Min fot har verkligen inte gjort några framsteg, så idag var jag bara tvungen att ta tag i saken. Så åkte till vårdcentralen och en läkare fick titta på den, och det första han säger är "det här ser inte alls bra ut" och jag hann bara tänka fuck, fuck, fuck, inte nåt mer skit nu. Men blev iaf skickad till röntgen på Lundby sjukhus (som verkligen låg långt borta mitt ute i ingenstans). Men röntgen visade ingen fraktur, så halleluja, säger jag då bara! Något flyt ska man väl ha.

Men det är iaf en rejäl stukning som jag har fått och jag får inte belasta den tungt förrän den är helt bra, vilket betyder att jag fortfarande inte kan dansa på helfart på ett jävla bra tag till. Fuck, igen.

En väldans positiv sak är iaf att det har varit så underbart vårväder här idag, sjukt varmt och folk har gått omkring i bara t-shirt. Det gillas.




Och ikväll skulle jag egentligen ha jobbat som publikvärd på treornas föreställning, men jag fick dispans av mina kära klasskamrater, så jag får vila ikväll, för jag är helt slut, både fysiskt och psykiskt. Har noll energi. Tror all den här skiten bara sugit musten ur mig.

Men vad sjutton! Snart vänder väl allt. Och då jäklarns, ska jag njuta!

Verkligheten

Att gå en sån här utbildning tär verkligen på kropp och själ och vissa dagar är bara inte bra dagar. Och idag var det en sån dag, en dålig dag.

Jag är bara så himla knäckt av allt oflyt som jag haft den senaste tiden, så idag när all ångest inför examinationerna började komma (som är på fredag och nästa onsdag), så fick jag bara panik och bröt ihop på moderna.

Jag har varit borta i över 3 veckor till och från och så nu när jag äntligen kommit tillbaka till skolan, för ungefär en vecka sen, så lyckas jag göra jag illa mig i foten. Visst det kanske är en bagatell, men när man verkligen är beroende av sina fötter hela tiden, så ställer det till en hel massa problem. Och det är en sådan frustration att känna att man bara vill komma igång och träna och ta igen allt man missat och så kan man inte göra det för att det är en liten skitfot som hindrar en. Och det värsta är att det inte ens blir bättre. Det enda som känns någorlunda okej är att gå på den, men allt annat är bara åt helvete.

Så ja. Jag vet inte hur det här ska sluta, men ska försöka ta mig igenom stepp-examinationen på fredag iaf, och det får gå hur illa det vill. Skiter i vilket, vill bara att allt ska vända. Helst här och nu. Men ja, ordspråket att en olycka kommer sällan ensam, lever jag upp till rätt bra nu iaf.

Men som ett avslut på detta dystra inlägg, så vill jag ändå säga att jag tycker skolan är toppen och jag trivs så otroligt bra med ALLA människor jag har omkring mig. Ni förgyller verkligen min vardag. Tack.

(Och om det var någon som orkade läsa igenom det här, så gjorde ni det bra. Var bara tvungen att få skriva av mig lite).

Publikvärd

Efter en lång dag med allt möjligt, så är man äntligen hemma. Jag njuter!



Det är helt normalt, helt normalt.

Hej, trött tjej.

En hektisk dag är nu äntligen över. Och bl.a detta har hunnits med.
- köpa tårta kl. 8 på morgonen på bageriet
- gratta Leila innan skolan
- promenera hem igen, äta frukost och sedan ta sig till skolan
- överleva tre danslektioner
- stretcha
- åka in till stan och köpa hörlurar åt Joppe
- åka hem igen och göra sig i ordning
- handla
- äta middag hos Leila och Fia
- hem igen för att laga mat (lunchlådor till morgondagen)
OCH NU SITTER JAG UTSLAGEN I VÅR SOFFA OCH KÄNNER MIG DÖD.

(Det lät dock inte så farligt nu när jag läste igenom vad vi gjort, men jag börjar väl bli gammal).



Och Joppe fick äntligen sitt efterlängtade Sims 3. Lyckan är total.
(Och jag är redan less på sims-musiken). Skjut mig.

Grått

Trist väder ute idag, men en relativt bra dag i skolan iaf. Foten gör fortfarande ont som fan, men lyckades ändå ta mig igenom alla dansklasser. Så nu ska väl ändå allt vara på väg åt rätt håll.

Och ikväll blir det födelsedagsmiddag hemma hos Leila och Sofia. Mysigt!

Leila 20 år!

Har nyss varit och grattat Leila på sin födelsedag och hon blev så glad så! Hon fick fantastiska presenter och en banantårta. Underbart! Och nu har jag och Joppe två timmar att fördriva innan skolan börjar. Tjiho.




Det härliga och knäppa livet här i Göteborg. Jag gillar det.

700 inlägg

Det bästa med en blogg är att man kan titta tillbaka på vad man gjort och komma ihåg hur man kände, hur man tänkte och hur man hade det precis då. Det är det absolut bästa.

Och nu är det nästan 1 år sedan den här bilden togs i Linköping, och den bilden ger mig bara en helt underbar känsla.

Måndag imorgon igen. Och en tuff vecka väntar med mycket dans, jagande efter steg, medhjälp vid treornas slutföreställning och stepp-examination. Bara att gilla läget.

Sov gott.

I really love this view


Inte länge kvar tills våren och sommaren är här nu. GE MIG!

hej, död fot.


Solen fortsätter dock skina här i underbara Göteborg och jag trivs med allt runt omkring mig! Jag har en fantastisk klass, en kanonbra roomie, en fin lägenhet 2 meter från skolan, otroliga vänner, en underbar familj och en sjukt bra utbildning. Och snart får jag komma hem till Skell och träffa alla igen. Jag gillar läget nu, helt enkelt!

Ska bege mig ut i vårvädret nu och njuta tillsammans med min ipod.
Like it.

Vår i Göteborg

Skinnjackan är framplockad, långkalsongerna borttagna, och snön är nästan helt borta. VÅREN ÄR HÄR! Och idag har jag fått träffa min otroligt fina Kaisa igen! En kanondag! Känner att livet leker igen!



Och ett besök på 4-gott är ju nästintill obligatoriskt...


Mat nu, sjukt hungrig, sen får vi se vad kvällen har att erbjuda!

Peace.

Kosekveld

Mysig kväll hos Tanja tillsammans med sällskapet Joppe, Madde, Fanny och hennes pojkvän. Trevligt! Började kvällen med god kinamat och sen avslutade vi med film och en hel massa godsaker. Nice, nice. Vi är så sjukt bra på fredagsmys i våran klass.


Och imorgon blir det att steppa, samt träffa kära Kaisa från Skellefteå som kommer på besök hit till Göteborg. Blir kanon!

Sov sött.
Pusshej!

It's friday

Har lagt mig tillrätta i sängen för att snart ta mig en liten powernap innan jag och Joppe ska bege oss till Tanja och Madde. Var väl en helt okej fredag i skolan idag, om man bortser från att jag är HELT SJUKT less på att kolla på lektioner. Pallar nog inte titta på en enda lektion till, så får verkligen hoppas att min fot är dansbar på måndag.

Fick även en liten förhandstitt på danstreornas slutproduktion "Area 14" idag. Och oh, lord! Sjukt bra var det.


Idag har jag en färgglad fossing och inte riktigt lika svullen. Så det går då framåt iaf...


Och Tanja och Robin förlovade sig idag. Fråga mig inte varför, men jag har en sjuk klass. Men vem tackar inte nej till en hemmavirkad ring?



Sov gott, vi hörs.

Ballongfot

Min fot blev lite värre än bara en stukad stortå, vet inte om jag fått någon stukning eller om jag bara fick en rejäl smäll igår? Men, vad fan, hur klantig/hur otur får man ha? Börjar vara lite less på att saker går emot mig. Jaja. Hoppas jag gör bort det mesta nu iaf, är lite trött på all den där träsmaken man får av att bara sitta och kolla på lektioner. VILL JU TRÄNA! Jävla muppfot.


Underbara D1

Jag trivs så sjukt jäkla bra här och dagen har verkligen varit toppen (bortsett från en stukad tå då...), men heter man Rebecca så kan man inte göra annat än skratta åt det. Klant.

Men tack D1, för en helt fantastisk dag!


En stukad tå och i övrigt bara en ful dansfot. Sånt man får leva med.


Räddning av onsdagsfikat

Ingen hade styrt upp fikat inför morgondagen, så vi tog saken i egna händer och nu är det något väldigt spännande på gång i ugnen. Har ingen aning om resultatet, men det ser då bra ut. Än så länge...


En helt vanlig dag






Och nu är det mys på hög nivå i Gamlestan tillsammans med Joppe, Evve och Tanja. Och imorgon väntar första jazzlektionen på sjukt länge och min kropp är inte med i matchen. Hm. Kompis, det går bra nu.

Here we go again

Träningsvärken är redan ett faktum.

Och min dag förstördes ytterligare med en betalningspåminnelse på 1608 kr på en räkning som jag aldrig sett röken av. Tack för den.

Let the sunshine in


Det är verkligen underbart att vakna av solljus. Hej, våren!

Känns faktiskt riktigt bra att vara tillbaka i skolan, även om jag må ha varit otroligt bortkommen i diverse övningar, men det känns som att det kommer lösa sig, så länge jag bara håller energin uppe.

Underbart att vara tillbaka i klassen också, har saknat er något så kopiöst mycket.

Just press delete

Nu går vi vidare.


Back to reality

Imorgon börjar vardagen igen, har ingen aning om hur det ska gå, men det känns ändå bra att komma tillbaka dit, ska nog bara överleva morgondagen, sen är man förhoppningsvis igång igen.

Och ikväll har det blivit film med Joppe och Tanja, sett Benjamin Button, riktigt bra film, men så sjukt lång.

Måste sova nu, godnatt.

Så vacker

Saknar dig, syster.

Vuxenkalas

Har varit en riktig mysig och trevlig kväll med Joppes släkt och vänner. Och herregud, vad mycket vuxenpoäng vi samlat ikväll alltså. Jag menar, det är inte varje dag man bjuder 15 pers på mat. Men som sagt, en mycket trevlig kväll!









Och under kvällen förbrukades i princip allt porslin vi äger, plus lite till...


Men efter en timme så var det gjort, och nu väntar sängen.
Så, godnatt och tack för en toppenkväll!


Och dagens stora sammanträffande var att jag träffade på min gamla danslärare, Susanne, från estet i Skellefteå här i Gamlestan. Världen är liten, eller ja. Sverige är litet.

Natti, natti.

Fullt hus i Gamlestan













En vanlig fredag på BA










Och nu blir det att fixa sig lite innan resten av sällskapet dyker upp.

Oväntat besök

Blev väckt imorse av att en katt anföll min ytterdörr och jamade som en idiot, så jag släppte in den. Hade ju ingen aning om vems katt det var och jag kunde ju inte riktigt bara låta den vara... Men efter några besök hos grannarna så sa en lite äldre dam att det var en utekatt som brukade vara ute på innergården. Så han fick släppas ut igen. Men ja, det var en mysig liten rackare!

Bra inställning

Katrine är på jakt efter sina borttappade kläder...

Joppe 20 år!

Klockan 8.10 imorse plingade det på dörren och både jag och Joppe hann tänka "vilka idioter är det som plingar på den här tiden på morgonen?", men det var ju bara underbara Sofia och Leila som kom med lite tårta åt Joppe! Otroligt gulligt av dem!


GRATTIS, vännen min!

Och för min egen del så börjar det faktiskt gå åt rätt håll och allt känns bättre för varje dag som går, så det känns otroligt skönt att saker och ting äntligen håller på att vända. Behöver det mer än något annat.

Vilken prestation!

Okej, det är faktiskt inte så avancerat att göra en pastasallad, men fy satan vad gott det här blev!

Och om 1½ timme blir Joppe 20 år - GRATTIS, roomien min!

.

Såren läker, men ärren finns kvar.

Ett enormt tomrum infinner sig

Jag vet inte ens vad jag skriva längre. Försöker komma på vad jag egentligen känner just nu, men det är bara ett enda stort tomrum inom mig. En enormt stor känsla av likgiltighet bara.

Den senaste tiden har varit så påfrestande och det har varit så många upp-och-nergångar att man ibland knappt vetat varken ut eller in. Men jag har vuxit enormt mycket av denna erfarenhet och jag har kommit nära människor på ett sätt som jag inte trodde var möjligt. Så på något sätt kan jag verkligen känna att det här har gett mig något fantastiskt. Jag har fått en helt annan syn på livet, och det tar jag med mig i bagaget till framtiden.

Livet är verkligen en enda stor resa av lärande och utveckling och det har jag nu fått erfara
.
Tack.

So thankful

Jag är stolt över att ha så otroligt många fina människor i min närhet.

OMG

Det är inte ens roligt hur mycket jag har att ta igen i skolan nu de kommande veckorna. Att hitta igen den mystiska graham-tekniken, lära sig allt det nya på baletten och jazzen och ja, steppen vill jag inte ens prata om.

Skjut mig.

Och imorgon väntar ytterligare en tuff dag i mitt liv.

Ny vecka, nya möjligheter

Solen skiner idag också och det är underbart!

Och jag försöker väcka Joppe med lite skönsång av Carola, men det går sådär, vilket i och för sig är förståeligt. Vems dag blir inte förstörd om man blir väckt av henne?

Ha en bra dag, hejs!

Kosekveld hos Tanja

Blev en liten myskväll hos klassens söta norska ikväll och vi såg på en feel-good film, utnyttjade hennes massagestol och åt upp hennes mat. Trevligt, trevligt!

Och nu blir det dusch och imorgon blir det skola. Eller ja, ska iaf dit och titta på. Ska bli skönt att få träffa alla igen.

Ett stycke avslappnad Jonathan.

Inatt drömde jag...

...att jag skulle resa till Egypten på påsklovet. Önskar verkligen att den drömmen hade varit sann. Men ack, vilket önsketänkande! Det längsta jag kommer till påsk är till kära skell, vilket inte är så illa det heller, men ni förstår. Utlandet är ändå utlandet.



För övrigt vill jag bara bli brun igen nu på momangen.

Jag är inte ens förvånad

Solen fortsätter skina och oturen fortsätter förfölja mig. När ska vinden vända?


Vill iaf tacka dig, Maria, för allt ditt stöd och för allt du gjort/gör för mig. Jag kan inte ens beskriva min tacksamhet i ord. Men du vet vad jag känner. Du är en vän för livet.

18.07

"I have a long road ahead of me
It’s cloudy and dark ahead of me
Will I ever get through to the end?

There’s some twists and turns I’ve gotta clear
But when I’m done the end will soon appear
I can leave my troubles behind"
.

Keep on walking

En helt vanlig lördagspromenad i Gamlestaden.

Vad ska bort?


Och de följande timmarna ska jag sysselsätta mig med detta trevliga lördagsnöje, sen kommer Maria, Robin och Madde hit och underhåller mig.

Hej, så länge!

En fredag i bilder

Dagen igår var helt okej, trots omständigheterna. Först blev det en mysig stund i biomörkret med tjejerna, Joppe och ett par 3D-glasögon. Och där höjde vi väl medelåldern med sisådär 10 år. Trevligt. Och efter bion avnjöt vi en god middag och sen blev det lite fredagsmys hemma hos oss. En trevlig kväll, helt enkelt.

Och idag fortsätter solen att skina, men humöret är ändå inte riktigt där det borde vara. Jag längtar tills det är det.









Motvind

Det är klart allt kommer bli bra, men det är bara jävligt svårt att tro när allt bara går emot en. En gnutta tur hade inte suttit så fel i det här läget.

Ska iaf snart bege mig på bio tillsammans med sällskapet Joppe, Maria, Evve och Madde och se Alice i underlandet i 3D. Kände att jag var i stort behov att göra någonting värt en dag som denna.

Men förutom det är det inte mycket att hänga i julgranen inom den närmaste tiden, förutom då att solen skiner. Det gillas starkt.

.

Totalknäckt.

Ett kärt återbesök

Efter nästan 4 veckor så har vi äntligen fått ses igen. Känns underbart! Du har varit saknad, Evvsi!

Jag är trött

Vaknade av näsblod två gånger under natten, förmodligen ett tecken på att min kropp är helt slut och trött pga allt som varit. Känner att jag bara vill att allt ska ge med sig. Är i stort behov av en nystart. Och därför undrar jag om lite flyt är för mycket att begära i en stund som denna?

En blodig överraskning

Näsblod vid fel tillfällen är aldrig en höjdare.

Vårtecken i Göteborg

Solen har börjat värma, asfalten har börjat uppenbara sig, min garderob har städat sig och jag har börjat återhämta mig. Nu är jag redo för våren.




En viktig dag

Under denna dag har jag vuxit så otroligt mycket och alla de erfarenheter jag fått idag, kommer följa med mig resten av livet. Jag är så stolt över att jag klarat mig igenom det här och jag är så stolt över att jag har så fina människor runt omkring mig. Det är jag evigt tacksam för.


Idag skiner solen

Jag vet inte om någon läser mina tankar, men att få se solens strålar en dag som denna, är mer behövligt än något annat just nu.

The start of something new

Jag finner inga ord för vad jag känner nu. Så mycket känslor, tankar, funderingar och rädslor på samma gång.

Jag vill verkligen bara att allt ska vara över.


Joppe är fruktansvärt stolt över sina nya sneakers iaf, och det med all rätt. Ge mig!

RSS 2.0