Dans

Ni kan väl redan nu boka upp något av dessa datum:

Torsdag den 26 mars kl. 19.00
eller Lördag den 28 mars kl. 15.00

Då vår slutdansföreställning "CIRKUS" visas.

Idag ska jag en sväng förbi Ikano, sen blir det en lugn myskväll med tjejerna. Somnade för övrigt sjukt tidigt igår, redan vid 22 och sov till 11 idag, så känner mig grymt utvilad. Så otroligt skönt. :)


Finally

Äntigen, äntligen FREDAG och HELG! Så otroligt skönt! Ska bara sova och inte göra något vettigt alls... Eller jo. Myskväll med brudarna imorgon. Det blir nog makalöst!

Och just ja. Clowndansen på streeten är hysterisk! Herregud, förstår inte hur man ska överleva den? Hej och hå. Blir att börja hårdträna kondisen redan nu alltså.

Och nu. Let's Dance och nötter. Gött.

Kommer jag överleva den här dagen?

Jag är så jäkla trött, trött, trött, så förbannat trött idag. Har sovit så oroligt och så somnade jag inte förrän kl. 2 och så vaknade jag 6, så jag är inte speciellt pigg nu alltså. Och överlever jag den här dagen så blir jag banne mig stolt över mig själv.

Något som är kul är däremot att vi ska börja arbeta på vår Clown-street-kombination till produktionen idag. Kommer nog bli grymt kul, men svårt. Men "ÄLSKA UTMANINGEN", som man säger på Intersport. Hm, ja.

Nä, men nu blir det att pallra sig snart.

Wish me luck.
Hej!

EGYPTEN

Blir nog asbra det här alltså... :)


Stackars lilla hjärna...

Övade på vår akrobatikdans imorse och jag och några till ska stå på huvudet i början av dansen... Och ja. Jag trodde ju inte att det var SÅ länge som vi skulle stå där, så nu har vi repat och repat och min hjärna känns helt ihoptryckt och nackmusklerna lever nog inte så länge till... Nackspärr imorgon kanske?

Men det har varit en riktigt rolig dag och det känns verkligen inte som en torsdag (brukar vara otroligt dryga i vanliga fall). Och vi har jobbat rätt mycket med produktionen idag och det känns bra, för nu känns det verkligen som att vi tar oss framåt iaf... Men inte är det så mycket tid kvar inte. Kommer nog bli panikartat i slutet ändå.

Sen efter skolan blev det en sväng på Subway med Linda. Finns det något godare? Svar nej. Men jag ska spara min macka till imorgon. Men tror ni att jag är måttligt sugen på att trycka den nu istället? Svar ja.

Och imorgon blir det jobb på Intersport Leo. Börjar redan vid 12 och vi slutar egentligen 12.15, men får tyvärr offra lite eget arbete imorgon... Behöver alla pengar man kan få nu alltså. Så det får gå. Dock så kommer jag vara död efter dagen imorgon. Först street i 3 timmar, sen jobb till kl. 19. Pjuh. Tur att jag är ledig resten av helgen iaf... (Peppar, peppar... )

Men annars då.
Jao. Ha en fortsatt trevlig kväll!















Såhär ska vi stå och plågas alldeles för länge...


Döda ben...

Är så trött i benen så det är helt sanslöst! For ut och sprang imorse i nästan 50 min... Helt sjukt att jag ens orkade springa så länge med tanke på att det var så längesen sist, men väntar bara på den fantastiska träningsvärken som jag kommer ha imorgon... Herregud. :)

Och utvecklingssamtalet gick bra. Fick oväntat mycket positiv respons. Hade till och med fått beröm av dansarna från Skottland att jag var en duktig dansare. Så det är alltid kul att höra, behövde det, om man säger så...

Och nu blir det att bege sig till streeten. Asdryg tid att åka iväg och dansa på... Men vad gör man inte för det som är roligt? :)

Ha det!

Träningsvärken är tillbaka...

Att man aldrig ska få slippa undan! Har sån sjuk träningsvärk i rygg och ben... Blä. Tycker ändå att man tränar så pass mycket att man borde slippa undan, men icket...

Och imorgon blir det att åka ut till Lunnevad. Blir löpning och styrketräning på morgonen och sen utvecklingssamtal. Är väl sådär lagom peppad på det där sistnämnda, men men... Alltid kul att höra om det finns något bra att säga om en.

Sen är det premiär för kvällskursen med street igen, har ju varit uppehåll med det nu några veckor. Så det ser jag verkligen framemot! :)

Sen så får man ju LÖN och CSN imorgon! JA TACK, säger jag bara!


Och så var man igång igen...

Kommer bli 5 väldigt intensiva veckor nu fram till vår slutproduktion "Cirkus". Känns helt sjukt att vi ska hinna med allt... Alla koreografier är inte ens klara. Så ja, ska bli spännande att se hur det här kommer gå. Men det är väl bara att köra så det ryker och bita ihop, så får man väl dö sen när det är klart. Typ.

Ha det.
Kräm.

Beck

Ja, och så har Beck gjort sitt jobb ikväll. Vilken man han är... Tänk om man kunde få vara hälften så bra som han alltså... :)

Har varit jobb hela helgen. En riktigt skön helg faktiskt. :)

Nu blir det sängen.
Pöss!

Morning...

Varför ska det vara så svårt att sova ut på morgonen när man väl är ledig? Vaknade halv 10 och var klarvaken. Kul? Nä, men samtidigt så hinner man ju få ut något av dagen iaf. :)

Och tågresan hem igår gick finfint, hatar dock då det är så mycket folk och man måste dela säte med någon annan... Hade en tjej bredvid mig som satt och såg på film på sin dator och sen somnade hon, och jag satt där längst in och var kissnödig som f-n, men hon sov som en jäkla stock så jag fick snällt och fint sitta där och hålla mig tills hon äntligen steg av i Norrköping. Pjuh.

Och idag blir det som sagt lugnt. Ska nog kanske gå en sväng på stan och bara titta lite, för sen på kvällen blir det som sagt att se den där dansföreställningen tillsammans med brudarna! Nice.

Nämen. Det är då ingen snö här på tal om ingenting. Så snacka om kontraster... Från typ 1 m till ingenting, så man börjar ju fundera om Skellefteå och Linköping verkligen ligger i samma land? Ytterst tveksamt, alltså.


08:or

Herregud, jag får spader... Hur kan man vara sådär stressad? Chilla lite, för sjutton.

Och tiden står fortfarande stilla.
Tidsmaskin nu, tack!

Boooring...

Sitter på Arlanda nu och fördriver tid innan tåget till Linköping ska gå. Har just tryckt en halvtorr, gårdagens macka med skinka och ost. Var väl helt okej, men kanske inte det godaste jag ätit på länge. Så får nog bli ett besök på Pressbyrån sen innan jag ger mig av så jag överlever tågresan.

Annars har det varit en mycket bra dag, jag och Elin har varit och bokat vår utlandsresa. :) Weee!

Men, men. Känns trist att åka ifrån alla där hemma nu igen, vistelsen där uppe har gått så fort... Men det enda som känns bra är väl att slippa den där förbaskade kylan. Usch. Kommer nog nästan att kännas som sommar nere i Linköping sen...

Och imorgon blir det bara lugnt och sen på kvällen blir det att se Da Flow:s (vår streetlärares dansgrupp) uppträda på Sagateatern. Är en välgörenhetsföreställning för Barncancerfonden, så jag tror det kommer vara hur bra som helst!

Men, men. Ska dra mig nu.
Höres!

Dansväxthuset



Blev ragga med Dansväxthuset igår och jäklarns vad duktiga de var! Bilderna höll dock inte riktigt samma klass och jag vet inte om de berodde på fotografen eller kameran... Men jag tror vi skyller på kameran. :)





Och imorse hade vi lektion med ettorna på dansgymnasiet och vi hade House. Blev nog en utmaning för dem, men tyckte de skötte sig riktigt bra! :) Och nu blir det modernt med Dansväxthuset, så ska dit nu och planera lite med Linn och Karro.

Sen blir det bara att åka och säga hejdå till alla innan jag åker tillbaka till Linköping igen... Fattar inte vart de här dagarna har tagit vägen... Känns även lite synd att det har varit så krövlans kallt så man inte kunnat vistas utomhus ens. Men, men, har då varit en lyckad vistelse ändå. :)

Men, ska dra mig nu igen (ett jäkla flängande har det varit de senaste dagarna alltså...) Aja. Puss.

Powernapping

Varför är det så jäkla skönt att sova på dagen, men så fruktansvärt jäkla jobbigt att vakna sen?
Blir att åka iväg och dansa nu i alla fall. Är sjukt trött, men piggnar nog till sen. Hoppas jag..

Just dance...

Ja, så då var första lektionen  med Dansgymnasiet avklarad och det blev nog rätt lyckat skulle jag tro, kändes då som det i alla fall, fastän vi kanske var lite virriga... Haha. Nämen riktigt kul var det och de var skitduktiga och snappade upp allt material mycket fortare än vad vi trodde, så de fick lära sig betydligt mer än vad som var meningen från början, så ett stort plus till dem! :)

Och nu blir det bara att ta det lugnt några timmar och så väntar ytterligare 2 timmar dans ikväll mellan 18-20 med Dansväxthuset och då är det ragga som gäller. :)

Och här följer lite bilder från dagens lektion och koreografi - Bounce:






Bråk

Jag och Simone hade tänkt bege oss ner till skridskobanan en sväng ikväll och testa på våra nya skriller, men njae. 20 minusgrader blev nog lite för häftigt och vi konstaterade ganska snabbt att vi skulle frysa ihjäl, så det får bli en annan dag helt enkelt.

Så kvällen har jag istället tillbringat med Simone och hennes mattebok och vi har räknat bråk och decimaler i sinne inför hennes prov på torsdag. Och jag vet inte, men sjukt vad man glömmer fort. Skulle nog inte ha bra betyg i matte nu om man skulle få ett oförberett prov på allt man lärt sig... Nä, fy sjutton alltså.

Men imorgon så blir det att hålla danslektion med Estetiska programmet och Dansväxthuset. Ska nog bli riktigt kul alltså! :)

Sleep tight.


Norrland

Alltså jag kan typ inte släppa det, men det är så jäkla vackert här uppe i Skellefteå idag... Solen skiner, det är sjukt mycket snö och det bara glittrar och lyser av allt det där vita. Så himla fint är det. Kylan skulle jag dock kunna slippa, men den känns då inte då man bara kikar ut genom fönstret iaf... :)

Och idag blir det att åka iväg och kolla på datorer med pappsen. Känns skönt att få lite experthjälp vid såna här tillfällen, annars vet jag nog inte alls hur det skulle kunna sluta. Skulle nog låta expediterna pracka på mig allt möjligt skit. Nä. Så det blir nog bra det här.


Mätt och belåten...

Middagen blev riktigt lyckad och jag är mätt som bara den. Blev kycklingfilé trots allt (visste att jag inte skulle kunna låta bli, men det var faktiskt Lukas som övertalade mig... så ja.) Sen så blev det friterade bananer och glass till efterrätt, samt tårta. Så det är då ingen tvekan om att jag är mätt i alla fall.









Tatung

Mormor har, som jag tidigare nämnt, fyllt 80 år, så idag blir det finmiddag på Tatung med släkten. Mycket, mycket trevligt och gott... Frågan är bara vad man ska äta? Ska försöka undvika att äta kycklingfilé, men det återstår att se om jag kan motstå den frestelsen... Hm.

Annars var gårdagen trevligen, satt och såg Melodifestivalen med mamma, sen kom brorsan, som varit där och kollat på, hem med en autograf från Annika Jankell. En hel uppsats skriven av henne. Cute. :) Och detta var ju inget jag bett om utan bara ett gulligt infall av min kära bror. :)

Nä, men ska väl börja pallra oss nu.
Hejsvejs.

Home sweet home

Och så var man hemma i Skellefteå efter en lååång resa från Linköping. Åkte buss till Sthlm med Karro, sen tillbringade vi 2 timmar på stan, hann äta på kungshallen och dricka en Vanilla Chai på Centralstation. Gött. Sen bar det iväg hemåt med tåg. Och tack och lov så somnade jag rätt tidigt så den 12 timmar långa resan gick rätt fort ändå.



Och idag har jag varit på stan en sväng med mamma och syskonen. Trevligt. Men min lilla plånbok tillåter inte så mycket shopping just nu, så det blev mest fönstershoppande. Wee. Sen så är det ju fullt ös här inför Melodifestivalen som faktiskt är här i stan ikväll, så det blir nog bra det. Ska dock inte dit och titta, så får nöja mig med en kväll i tv-soffan med min absoluta favorit OLW:s Nöt och russinmix. Mmmmm.

Har även hunnit med en liten prommis med syrran och Atreyo i kylan. 19 minusgrader är inte okej. Men nästan 1 meter snö är desto mysigare...









Och igår så lyckades jag med något som bara jag kan lyckas med... Satt i en danssal och skrev sms, samtidigt som jag hörde ett "pys-ljud" typ. Men jag ignorerade det bara... Sen så såg jag att det började läcka ut vitt skum ur min resväska och jag skyndade mig att öppna den. Och ja. Mycket riktigt så hade min hårmousse-flaska tömts på hela sitt innehåll, så min resväska var bara ett enda inferno av skum. Yiihoo. Så alla mina kläder luktar nu numera hårmousse. Haha.

Så såhär såg det ut när jag hade börjat få bort det mesta, ångrar att jag inte tog kort på en gång, för det var en härlig (eller nja), ganska härlig syn, kan jag lova. :)


Skottedans

Danslektionen med Andy från Skottland idag var så sjukt rolig! Fick först en del nytt material, sen slängde vi ihop några duetter och trios av lite blandat material från de tre dagarna vi haft honom och det blev jäkligt bra. Tycker alla gjorde helt makalösa saker. :) 

Och nu så härjar det en hemsk maginfluensa i klassen och 3 stycken har redan åkt dit och jag är INTE peppad på att få den. Speciellt inte på fredag då man ska åka upp med tåget till Skellefteå. Så jag ber en stilla bön för att slippa det... Please.

Och ikväll blir det Top Model final. Kanske en av de bästa händelserna varje år. Typ. Nä, men hoppas Analeigh plockar hem segern, vilket hon säkert inte gör... Men ändå.

Bye, bye.

Jag lever i alla fall...

Ja, inte har det varit så mycket action på den här bloggen på senaste tiden inte. Nä. Har varken haft tillgång till dator eller haft tid... Men så kan det väl vara ibland också.

Följande har dock hänt:
I torsdags så var vi på studiebesök på Balettakademien. Fick se en balettlektion och de var riktigt grymma. Så man kan väl säga att jag blev rätt peppad på att söka! Men 120 000 kr är lite väl mycket att punga ut bara så där. Men om man jobbar i Norge varje sommar så kanske?

Fredagen tillbringade vi på Danshögskolan och de hade öppet hus hela dagen så vi fick gå omkring och kolla på lite olika lektioner och så. Blev väl inte sådär mäkta imponerad av dem, men skolan i sig och att utbildningen är gratis lockar väl lite. På eftermiddagen fick vi däremot vara med och ta klass med dem. Så då hade jag jazz och sen akrobatik tillsammans med cirkusutbildningen. Och det var så grymt jäkla roligt! Hjula, stå på händer, alla olika sorters kullerbyttor m.m. Askul!

Och på kvällen hann jag med att träffa brorsan en sväng. Och han var så gullig och bjöd mig på middag på Pizza Hut och en massa gott fika. Tack!

Sen så har det då varit jobb hela helgen och sen blev det inte så mycket mer gjort än det, har varit sjukt trött och slut...

Och nu i skolan så har vi en pedagog/koreograf från Skottland som vi har haft nu igår, idag och så blir det imorgon också. Och han är verkligen helt underbar! Äntligen en som kan ge tillbaka mig min dansglädje! För den har verkligen inte existerat på skitlänge och jag har varit så jävla förbannad och frustrerad över det. För jag är verkligen en himla tjurskalle och när saker inte går som jag vill att de ska gå... Nä. Då blir jag helt vansinnig.

Men hur som haver. Snart får jag åka hem och det ryktas om att det är 1 meter snö och 20 minusgrader i schtaan. Hm. Men ser framemot det andra i alla fall. :)

Sen så fyllde Mormor 80 år igår och Mamma fyller år idag. :) Så ett STORT GRATTIS till er båda! :)

Men nu måste jag kila, är på bibblan nu.
Tjopp.

Estocolmo

Imorgon bär det av till Stockholm med klassen och jag tror nog att det kommer bli riktigt trevligt faktiskt. Kul att få komma till storschtaaan någongång också. Så ikväll blir det bara att ta det lugnt med Linda och bara packa och sånt. Blir great.

Sen så hade vi en otroligt skön dag i skolan idag. Bara yoga och impro på morgonen och klassråd och produktion på eftermiddagen. Och impron var skitkul idag. Är väl inte mitt favoritämne, men idag var det så himla roligt. Har påbörjat lite mindre sekvenser med lyft och olika balansövningar som vi ska använda till akrobatdansen och det kan nog bli grymt faktiskt!

Men, annars är jag skitpeppad på hemresan hem till Skellefteå, ska bli så kul att få komma hem! Och förhoppningsvis så finns det lite snö och is kvar så man kanske kan åka lite snowboard och skridskor....  Vore gött iaf!

Men nu blir det att se lite gamla Top Model avsnitt... :)

Hemmadag

Blev ingen skola för mig imorse, var så fruktansvärt illamående så det kändes verkligen som att jag skulle spy vilken sekund som helst. Så gick och la mig igen och har sovit tills nu ungefär... Och nu mår jag väl lite bättre iaf, ska bara försöka få i mig lite mat.

Hatar dock mer än något annat att vara hemma från skolan, får sån ångest över allt man missar... Men ja. Vad ska man göra? Får väl se till att göra något vettigt av tiden istället.

Vad har måndagarna emot mig?

Förstår inte, är lika bitter idag som jag var förra måndagen och jag som trodde att det här skulle bli världens bästa dag. Var aspeppad då jag gick till bussen idag. Solen sken och jag visste att vi skulle ha jazz i 3 timmar. Men när jag väl kommer dit så vänder bara allt... Uppvärmningen går skit, inga piruetter sitter och jag kan inte ens ta in en simpel jäkla kombination. Skit, säger jag bara. Och min kära sambo hade inte heller en bra dag, så vi har bara varit bittra hela dagen, snackat asmycket skit, gått hem från skolan. tröstätit tacos och gått till ICA för att handla choklad och Brämhults. Så nu är vi på lite bättre humör. Men ja. Som sagt. Ingen bra dag och det måste vara något med måndagarna alltså.... Usch.



Skön vecka på ingång...

Det kommer bli en mycket rolig vecka det här. Först bara 3 korta dagar i skolan, sen på torsdag åker vi till Stockholm med klassen för att göra studiebesök på Balettakademien och Danshögskolan. Kommer nog bli väldigt, väldigt trevligt. Skönt att få komma bort och göra något annat än att bara sitta här i Linköping och bara uggla hela dagarna...

Och efter den här veckan är avklarad så blir det att åka hem till Skellefteå nästa fredag. Så just nu är det bara riktigt roliga saker att se framemot. Eller ja. Alla våra koreografier till vår sluföreställning ska vara klara för att visas upp innan sportlovet och det går väl sådär, om man säger så. Har en hel del kvar att göra. Håller på med en akrobatkdans tillsammans med Linda och den är väl halvfärdig, men däremot lindansar-dansen har vi en heeel del kvar att göra på. Så det är nog bara att ta sig i kragen och styra upp det där. Men nog är man lite lat alla gånger... Det kan jag inte förneka.

Men nu. Skola och jazz i 3 timmar, först med Sophia och sen med Yolanda. Asgött!

Sovmorgon

Ja, hade ju tänkt att jag skulle sova ut idag och det är nog inget snack om att jag lyckades med det... 14.30 vaknade jag, vilket betyder att jag fått sova typ 13 timmar inatt. Så det var väl helt  okej, haha.

BECK ikväll, YES!

Kanye West
- Love Lockdown
Beyonce - Halo

RSS 2.0