Livet som dansare...

Nog känner man att man lever alla gånger... Har börjat få känningar i ljumskarna, höfterna och knäna efter de hårda påfrestningarna som man utsätter sin kropp för varje dag. Och det är inte kul... Så man börjar verkligen inse vikten av att stretcha ordentligt och såna saker så att man kommer att hålla ihop under alla de tre åren.

Och det här är tjusningen med Göteborg när kollektivtrafiken inte fungerar som den ska. Precis vad jag var sugen på idag när jag ville hem i god tid. Hm.

Mina favoriter

Var så mysigt att få träffa mina kissar i helgen. Och de var lika fräscha som vanligt. :)

Linköping

Jag har verkligen saknat den här stan! Känner mig som hemma faktiskt, lite skumt, men trivs så otroligt bra här. Så igår var jag och Nils en vända på stan och shoppade lite, därefter blev det gómiddag på BQ och bio och såg "Inglorious Basterds". Sjukt rå film, men riktigt bra ändå. Hade tänkt se "Flickan som lekte med elden", men det var tyvärr fullsatt, så det får vi ta en annan gång.




(Och som vanligt kom det lite bilder på maten, men det var faktiskt helt fantastiskt gott... Förlåt.)

Vilken dag!

Den här dagen blev så himla mycket bättre än vad jag hade väntat mig! Att visa upp solot för hela skolan gav verkligen världens adrenalinkick och man ville verkligen inte att det skulle vara över... Och alla var så grymma och musikalarna sjöng så bra så att det är inte sant! Herregud, vad imponerad jag är!

Och sen efter skolan så begav vi oss till Park Lane för att se en show... Och det var typ som Wallmans salonger, så det blev lite dricka och trevligt umgänge med det härliga BA-gänget.






Tummen upp för den här dagen.

Och i helgen blir det ettt kärt återbesök i Linköping.
Sleep tight.

Första dansen

Imorgon gäller det. Solona ska visas upp för hela skolan och ja... Det känns rätt så nervöst och pirrigt, men kommer säkert bli grymt kul ändå. Men det är väl bara att hoppas på att nerverna sitter på sin plats och att man inte tabbar sig alltför mycket.

Så imorgon väntar alltså ytterligare en lång dag, med både träning, föreställning, samt ett besök på Cabaret Lorensberg för att se en eftermiddagsshow mellan 19-23. Så det är nog bara att stoppa ner sig i sängen nu och försöka sova.

Så, godnatt för idag.

Godnatt

Idag var jag tröttare än nånsin på skolan, så ikväll får det bli en väldigt tidig kväll. Känns lite tragiskt att gå och lägga sig kl. 22, men man är verkligen helt död... Dessutom väntar en hård dag imorgon med jazz, balett, stepp och modent, sen så blir det nog att repa på solot. Så man kan väl vänta sig en lååång skoldag imorgon.

Men två riktigt glada nyheter är att Daniel och Åsa kommer hit till Gbg i mitten av oktober och sen kommer världens bästa Sofia hit och hälsar på helgen därefter. Det blir toktrevligt!




Vardagen

Det är sjukt vilken vardag man har nu alltså och det konstigaste är att det inte ens känns speciellt jobbigt. Man stiger upp halv 7 på morgonen, åker spårvagnen till skolan, byter om, värmer upp och är redo för att dansa kl. 9. Sen så har man två danslektioner innan lunch och två stycken efter lunch. Därefter stannar man och stretchar, tar spårvagnen hem vid halv 6-tiden, lagar mat och duschar och sen så är det lite tv och läggdags. Och så här håller man på 5 dagar i veckan. Det är lite sjukt ändå vad man är kapabel till, haha.

Och nu på torsdag ska vi visa upp våra solon för hela skolan i något som heter "Första dansen". Känns väl helt okej, eller det är klart det är lite nervöst, men man får ta det med en liten klackspark bara.

Nu är det tv-tajm.

Typisk söndag


Ibland blir man faktiskt lite stolt över sig själv.

Rep, rep, rep...



Liseberg
























Tack för en grymt trevlig dag!

Slitna hjältar

Det har varit en hård vecka på BA och igår tog den ut sin rätt på två slitna själar...


Och idag blir det LISEBERG!

Lite internhumor

"Du ska vara glad att jag kom överhuvudtaget!"
(Maria satte vår lite halvdryga jazzlärare på plats, herregud. Tack, Maria, du gjorde min dag!)

"Men du ska ju vara platt, du är ju asiat!"
(Sofia kommentarar Jonathan)

Nämen, tack min kära klass för att ni förgyller mina dagar!

En riktigt bra dag på BA!

Gillar verkligen onsdagar, först jazz och balett, sen stepp och improvisation. En riktigt skön dag med en mysig lång lunch så man kan sitta och umgås och bara ha det trevligt utan att stressa... :) Och idag hade Evelina presterat makalösa muffins som hon bjöd hela klassen på. Fantastiskt!


Spårvagnshumor


...Då måste du gå på Balettakademien.

Ja, jag menar:
Du tror att du är ful... (Hm, när duschade jag och tog på mig rena kläder senast?)
...helt värdelös... (Alltså, jag kan verkligen inte steppa...)
...och att blåmärken är en del av vardagen (Ja, dans är en mycket våldsam hobby.)

Nä, skämt åsido. Affischen tillhör faktiskt Polisen. Det är bara det att under de där 25 minuters långa resorna på spårvagnen till och från skolan varje dag, så dyker det upp en hel del tankar och funderingar, varav vissa är mer vettiga än andra.

Idol ikväll iaf. Det taggar vi för!

Jävla mage!

Nu vill jag faktiskt få känna mig helt frisk.

Storhushåll

Vi lånade Evelinas pojkväns bil och åkte och handlade och ja. Det kändes väl ungefär som att vi var föräldrarna i en 12-barns familj då vi hade handlat färdigt. Herregud.



Tack för en fantastisk dag, tjejer!








22 år

Jag tycker att man inte behöver bli så mycket äldre än så. :)

Har nyss kommit hem från stan nu, blev lite födelsdagsshopping och lite fika, och snart blir det pizzabakning. Gud, vad man hittar orsaker till att få unna sig saker alltså, haha. Jag menar... Man fyller ju bara år en gång per år och ja... Jag är ju lite sjuk osv. Klockrent!

Det syns att de bor 4 tjejer här va?



Chokladbollen var lite väl stor, så den fick följa med hem.




Världens bästa tjejer!

Igårkväll hade vi Sex-and-the-city-maraton och vi åt som om det inte fanns någon morgondag... :) Kände mig nästintill bakfull då jag vaknade imorse för att jag var så mätt. Illa! Men det var lätt värt det!








Och imorse blev jag väckt av mina sambos med skönsång! Sen fick jag lite presenter, sockar från Topshop och en fantastisk T-shirt från Zara. TACK! Sen hade de dukat upp ett makalöst frukostbord. Snacka om att jag har världens bästa tjejer runtomkring mig! :)






Och nu blir det ytterligare ett Sex and the city avsnitt innan vi beger oss in till stan. :)

Ha en underbar dag och tack för alla grattishälsningar!

Nyinflyttad?

Adressändrade hem till Skellefteå i somras och nu har jag fått ett spännande brev på posten hit till Göteborg.

"Som nyinflyttad till Skellefteå vill vi hjälpa dig lite på traven..." Hm. Men det är ju helt fantastiskt! Alltid bra att få en karta över sin stad som man redan bott i i typ 20 år. Eller så kanske jag ska ta det som en pik för att jag har så fruktansvärt dåligt lokalsinne? Hm.

Riktigt grymt väder här i Götet idag, nästan 20 grader! U N D E R B A R T!

Finally

Har äntligen fått tillbaka min gamla mobiltelefon. Underbart!

Jag vet

Ja, jag vet att jag borde sova, men min näsa och hals vill inte riktigt samma sak. Så jag får underhålla mig här en stund till.

Har planerat min födelsedag lördag lite nu iaf. Kommer bli en tripp till Liseberg på dagen med tjejerna och sen blir det middag och fest för de som vill och orkar ta sig ut till Mölndal. Hur som helst, så kan det nog inte bli annat än bra! Ska bara bli av med den här förbannade förkylningen först.

Men ska kanske ge mig på ytterligare ett sovförsök nu. Har varit och hämtat toarullen från toan, så nu borde jag vara redo.

Så godnatt.

Dagens slutsats

Gör inte en dubbel sats med ugnspannkaka.

För övrigt så kan vi väl säga att vi tror att den var god (bara jag och Karro som smakat av den och båda är tokförkylda, så ja.) Får nog överlåta det uttalandet åt Frida och Evelina.


09-09-09

Det är inte varje dag det är så.

Smaklöst

Det är såna här dagar man borde passa på att äta fisk och annat skit, för ingen mat smakar något ändå.

Annars är läget oförändrat, ligger och hostar och nyser ikapp med mig själv, samtidigt som jag snorar och snyter mig stup i kvarten. Fantastiskt trevligt.


Ingen bra kombination

Att ha träningsvärk och muskelvärk pga förkylningen på samma gång är ingen höjdare, så skulle någon erbjuda mig att amputera vissa delar av min kropp just nu, så skulle jag inte tveka många sekunder.

Men en glad överraskning är iaf att Idol börjar ikväll.

Simone, Ebba och Edvin (Åsas systers barn).

Och så var det min tur då.

Började känna av halsen lite grann igår eftermiddag och sen under kvällen blev det bara värre och värre och nu när jag vaknade imorse så mådde jag bara skit. Halsen var helt igensvullen, näsan helt igentäppt och huvudet var tungt som ett bowlingklot. Så ja. Blev ingen skola för min del idag... ÅH! Hatar att vara sjuk! Var bara inte helt otippat att jag skulle åka dit dock då jag umgåtts med Marcus, Simone och pappa i helgen och alla de har varit förkylda. Men, men. That's life. Och det finns ju faktiskt värre saker än en liten förkylning.

Har iaf haft pappa på besök här nu i 2 dagar, riktigt trevligt. Så igår var vi ut och åt en god middag tillsammans, sen var det fullt hus i vår lägenhet som vanligt. :) Gillar att de alltid är en massa folk på besök jämt, grymt trevligt!

Och här följer lite mer bilder från lördagens fantastiska bröllop och fest.












Som sagt, en helt FANTASTISK kväll!

Bröllop

Tack Daniel och Åsa för en helt fantastisk dag och kväll! Jag önskar er all lycka i framtiden!








(kommer mer sen)



Katrineholm

Nu är vi äntligen framme i Katrineholm efter en 5 timmars lång tågresa. Drygt som attan, men tackar mamma och syster för det trevliga sällskapet! Och väl framme i Katrineholm så träffade jag en gammal klasskompis, Cassandra, på tågstationen. Hur stor är chansen? :)

Och ikväll blir det att gå och hjälpa till lite med pyntningen inför morgondagens bröllop. Är riktigt taggad och spänd inför imorgon, tror det kommer bli hur bra som helst! :)


Simone i sin nyinhandlade tåsko...

Och orsaken till att hon bara har en sko är den här...

...som för ungefär en vecka sen såg ut såhär (hon fastnade i ett cykelhjul). Aj, aj. aj! SMÄRTA!

Trevligt värre.

Nä, men ha det så fint allihopa, haha.
(Blir nog ett mycket trevligare inlägg imorgon).

Pusshej!

Fullt hus

7 pers i en 4:a är rätt mysigt ändå. :)

Har haft en härlig kväll med sambosarna och mammsen och syrran. Mycket trevligt! Och imorgon bär det av till Katrineholm och på lördag blir det bröllop! :)

Vilken klass jag har!

MAKALÖS DAG OCH KVÄLL!

Jag avgudar verkligen alla människor i min klass, ni är verkligen helt fantastiska! Så tack för en grym kväll!










Och stort tack till Nathanel som hade fixat allt så himla bra! :)

Sängen nu.
Godnatt!

Massagen idag...

Var kanske det bästa jag varit med om på länge!

Har äntligen fixat en klänning till brorsans bröllop nu också. Blev en blå och enkel tubklänning, men ändå lite festfin sådär så man kan använda den vid mer än ett tillfälle. :)

Sängdags nu så man orkar mer mördardagen imorgon. Jazz, balett, stepp och modernt står på schemat, sen blir det klassmiddag, vilket kommer bli riktigt mysigt. Vi ska hem till Nathanel och äta lite gott och så. :) Har en kanonklass, verkligen!

Sleep tight.



RSS 2.0