Myspys

Blev en riktigt trevlig kväll ändå trots min pessimistiska inställning. :) Vi var hemma hos Kristin och Amanda tillsammans med Johanna och Amanda F och deras två kompisar, så det var grymt härligt! Alltid kul att få komma sig ut och träffa lite folk :)

Men nu blir det nog faktiskt att gå och lägga sig snart om man ska orka sig upp på tok för tidigt imorgon. Så godnatt.

Sleep tight.

Fräschaste katten i stan.


Var och hälsade på kissarna i tisdags och de är UNDERBARA!

Valborgs

Och så var det den här helt meningslösa högtiden igen. Eller ja, det är klart det är mysigt att alla är utomhus och att man träffar mycket folk, men varför ska man hålla på att supa skallen av sig, elda och smälla bomber? Är inte det en fruktansvärt dålig kombination? Ska iaf ut och grilla med tjejerna från klassen, men sen blir det en tidig kväll. Ska vara på skolan senast 8 imorgon och hjälpa till på audition inför nästa års Danslinje. Ska vara med och dansa också så att de sökande har någon att kika på, så nu är det bara att se till att man själv gör rätt. Kul för dem annars?

Fick min bekräftelse från Balettakademien i Gbg också. Så den 21 maj gäller det! Ska bli spännande att se hur det går. Vet ju egentlien inte vad jag vill göra till hösten och om dansen ens är det jag vill hålla på med, men känner ändå att jag måste söka så att jag inte ångrar mig sen. Annars har jag sökt lite högskolor också, men om jag inte vill plugga, så jobbar jag och reser lite. Eller så... Ja. Det finns egentligen 1000 saker jag vill göra, men hur ska man hinna med det? :) Stoppa tiden någon?

Men man kanske skulle göra sig någorlunda fin inför kvällen. Luktar sursvett och borde verkligen duscha istället för att sitta här. Så ha en trevlig Valborgs, eller Valborg (utan S), som de säger här... Skitfult. Valborgs, heter det ju. Nä. Men ha det!

Och ja.
(Jag är lite bitter idag.)

Cirkus

Och så var det snart dags igen...


Dansens dag

Var och dansade på Gyllentorget idag med klassen och det var mycket roligare än jag hade tänkt mig. Vi körde en lite improvisationsgrej med en portfölj och maffiatema. Och ja, eftersom att allt var väldigt oförutsägbart och eftersom att vi dansade mellan och bland folk så blev reaktionerna väldigt blandade... Haha, men sjukt kul var det och ja... "Det var hett på lejonen", som Linn så fint uttryckte sig om jag och Amandas dans på på stenlejonen. :)

Sen ikväll väntar street. Ska bli så kul, men varmt! Och jag är helt seriöst less på att svettas... Svettas hela tiden. Det är asvarmt ute, i danssalarna och i lägenheten. Så ifall jag kunde, så skulle jag lätt stänga in mig själv i frysen en stund. Mmm.

Och nu. Time for dinner.

Från en helt vanlig balettlektion.

Kom hem nu va?

Sluta vara i London och härja nu, vill ju ha hem dig!


Ja, jag saknar dig!

Sångfåglar på Knektis.

Sitter i mitt rum nu och lyssnar på skönsång av Linda och Linn! De ska iväg på musikalaudition nu i helgen igen, så de sjunger upp och har sig! Jäkligt bra låter det då i alla fall! :)

Annars har det varit en härlig dag idag, varmt som attan och mycket dans! Vi körde igenom föreställningen "Cirkus" idag också och det gick väl över förväntan. Vi ska nämligen visa upp den igen på Dansfest -09 här i Linköping nästa tisdag... Så var det någon som missade den förra gången, så visas den igen kl. 19.30 den 5 maj, alltså nästa tisdag. :)

Men duschen nu kanske? Håller på att dö av värmeslag här i lägenheten...

Men Puss.

Spotify

Efter en oerhört smärtsam dusch (pga benet) så sitter jag nu och spotifyar som aldrig förr! Nils fixade det åt mig ikväll och jag är evigt tacksam! GRYMT!

Brännboll!


















En sjukt härlig kväll!

Hade världens härligaste dag igår. Började dagen med att sitta ute på balkongen i några timmar för att sen, vid 17-tiden, möta upp en massa själar vid Cloetta Center för att spela brännboll. Och det var verkligen hur trevligt som helst! Blev folk från min klass, från jobbet och från Tobbes hockeylag m.m, så det blev ett grymt härligt gäng på över 15 pers som spelade! Så jag är skitnöjd! Dock så fick jag några fantastiska skrapsår då jag slängde mig efter första varvningen, men det var det lätt värt! Blev nästan lite påmind om hur det kändes efter en fotbollsmatch. :) Nostalgi!


Sen efter brännbollen så drog vi hem till Danne och där blev det fest för fulla muggar! Därefter väntade en utgång på ja... Gissa vart? Jo, Platå. En mycket trevlig kväll med andra ord!

Och nu är jag alldeles för sugen på skrov.

Men tack alla för igår! Grymt kul att så många kunde komma! :)



Kan inte hjälpa att jag saknar er.


Sommar?

Är ledig idag och det är nästan sommar här nere i Linköping! Solen skiner för fullt och det är väl en 16-18 grader i skuggan.

I like it! :)
Så blir att sitta på balkongen och sola, sen promenera in till stan och köpa glass. :)

Djupa diskussioner

Ja, som vanligt i vår klass så finns det inga spärrar för vad man pratar om eller inte och idag var dagens stora fråga "Hur man skulle göra för att överleva om man blev inlåst i en danssal utan mat och vatten under obegränsad tid?" Och förutom att man skulle dricka sitt (eller andras) kiss ett antal gånger så började vi även diskutera huruvida man skulle börja äta trä, väggar eller sina kompisar först och hur man skulle gå tillväga? Eller om man rent ut sagt skulle skära av sig en liten bit av sina "kärlekshandtag"... Och ifall att man nu skulle börja äta upp varandra, vilken kroppsdel skulle då vara godast och köttigast att äta - lår, rumpa eller kanske till och med brösten? Ja, svårt att veta... Och så var det ju det här med att blod var järnrikt och att ifall någon hade mens just då så skulle man... Ja, osv. Ja, som sagt, det finns inga gränser...

Hann även med att ligga ute i solen idag och glassa! Har varit hur varmt och skönt som helst hela dagen! Så vi tog vårt pick och pack och gick och la oss i ett av Linköpings konstverk och solade. Underbart eller vad?





Sen så hade vi faktiskt en grym impro/komposition-lektion idag. Vi var i tre grupper och fick välja en lokal någonstans som vi skulle jobba med. Och vår grupp valde en trappa, medan de andra grupperna valde utomhus/kapprum och duschrummet. Intressant som bara den och jäkligt kul att kolla på! :)

Sen blir det brännboll på lördag, kommer nog bli några stycken från lite blandade kretsar som ska spela. :) Så har du tid att komma så är du också välkommen kl. 17 på lördag till Stångebro (tror jag det blev)... Ska dock kolla upp det mer. Men ska bli himlarns roligt hur som helst! :)

Men nu blir det att dega för fulla slanten.
Gött.

Vår i schtaaan...

Pappsen skickade lite bilder från hur det ser ut hemma nu. Och de ligger lite efter där hemma med våren kan man väl säga, men den kommer nog snart! Här nere är det dock redan grönt gräs, men det har blivit kallt och grått igen, och det gillar jag inte. :( Nä, sol och varmt vill jag ha det! Jag menar, vad är det annars för mening med att bo på varmare breddgrader? :)



Lyckades för övrigt med en sån där typisk "hej-jag-heter-Rebecca-och-jag-tänker-inte-alltid-så-långt-grej" igår... Hade nämligen varit och handlat såna där nougatägg med papper på. Och sen hade jag stoppat dem i en av mina byxfickor (bara det är ju skitkorkat). Hur som helst så stoppar jag ner mobilen i samma ficka lite senare under kvällen (och då har jag redan glömt bort att de där äggen ligger där) och där får mobilen ligga hela kvällen, tills jag slutligen kommer på att jag ska ha den innan jag går och lägger mig. Så ja. Ni kan ju tänka er hur den såg ut när jag väl plockade upp den ur fickan. Ja.. Helt och fullt inkletad i varm och smält choklad. Mums? Så ja. Det var det. Men den luktade då gott iaf... Undrar dock om det kommit in choklad i högtalarna bara? För det hörs lite halvtaskigt då man pratar med någon... Haha. Är det bara jag som lyckats med sånt här eller?

Sen så åker Lindis iväg till Göteborg imorgon tillsammans med fyra andra tjejer från klassen för att göra musikalaudition till PAS (Performing Arts School). Så jag önskar dem alla ett STORT LYCKA TILL!

Nu ska jag gå och trycka lite cookies. Vet inte vad som hände med att jag skulle vara nyttig?


Ben & Jerrys

Kristina kom med en fantastisk glad nyhet efter baletten idag! De bjöd nämligen på GRATIS Ben & Jerry´s glass på Karamello idag! Så vi begav oss dit efter skolan, köade i 20 min och fick sedan vår efterlängtade glass! Sjukt, jäkla gott! Så tack för det, Kristina! :)

Annars händer det rätt lite nu i skolan för tillfället. Vi har väl några mindre projekt på gång och så, men annars är det väl mest att alla håller på och åker runt och gör auditions och sånt. Men det är rätt skönt faktiskt att ha det såhär nu ett tag.

Men nu bllir det faktiskt sängen.
Ska göra en tidig kväll för en gångs skull...
Pöss.


Hitt på nå´....

Nä, men nu var det i alla fall färdigjobbat för den här helgen. Har fått räkna kassan idag för första gången och det var väl inte alltför svårt, var typ samma system som då jag räknade kassan på Konsum... Så det ska jag nog fixa.

Har fått sommarjobbet klart nu också. Så kommer jobba i Skellefteå v. 25, 28 och 29 och här nere v. 30-32. Känns bra att få komma hem några veckor, samt att få vara ledig lite också under sommaren... Även om jag behöver alla pengar jag kan få just nu. Men det ska nog gå ändå!

Nu väntar middagen, men sen återstår det att se vad som hittas på... Är jäkligt sugen på choklad förresten... Bara sådär på tal om absolut ingenting... Nä, men som sagt. Middag var det ja.


Torsdagsmyset i bilder.

Underbara människor.




Världens konstigaste morgon.

Trodde hela morgonen att jag började jobba kl. 10.55, så vaknade skittidigt, gjorde mig klar och gick och la mig och läste lite och tänkte att jag hade väldigt gott om tid på mig. Så jag somnade om ett tag och vaknade sen igen (vid halv 10) och tänkte att jag skulle städa lite och börja göra mig klar (helt utan brådska dock...) Men sen. När kl är typ 09.55 så slår det mig att jag börjar ju inte alls 10.55, utan faktiskt 9.55. Haha. Så jäkla knäpp man kan vara! Så kom sent och sen så har jag bara varit tokförvirrad hela den här dagen. Förstår dock fortfarande inte hur jag kunde lyckas med det...Jaja. Det lär ju aldrig hända igen iaf.

Men nu är jag hemma iaf, så jag har ätit gósallad och nu sitter jag och ser på Postkodmiljonären. Favvoprogrammet. Och sen blir det bara lugnt hela kvällen tillsammans med min naturgodispåse. :)

Ha det!

Glass och godis i vårsolen!

Idag blev det mys på 43:ans balkong! Käkade glasstrutar (nostalgi...) med chokladsås och åt upp Lindas påskägg. Gott och mysigt som sjutton! Och har typ träningsvärk efter allt skrattande. Herregud, vilka härliga typer man har runt sig här nere. Det är inte klokt att man ska måsta lämna alla snart. Blä, tycker jag om det.

Annars har det varit en jäkligt hektisk dag. Har varit omkring och fixat det sista med ansökningen till balettakademien. Och i och med den sjuka träningsvärken jag har och att mitt maximala gångtempo har legat på ungefär 2 m/h idag (psykiskt jobbigt när äldre tanter och farbröder går om en för att man går så långsamt...). Hur som helst, så tog allt en jäkla tid... Men till slut så. Ja. Nu är det klart och betalt. Men helt seriöst? Balettakademien är kanske de snålaste jag varit med om? Först ska man betala en ansökningsavgift på 800 kr och sen ska man skicka med ett kuvert och FRIMÄRKE med ansökningen. Herregud, snåla jävlar!

Och imorgon väntar breaking med Magne, jobb på Intersport och sen fest här hos oss. Fullspäckat schema med andra ord. Men nu väntar duschen. Ska göra ett försök att duscha bort träningsvärken.

Balettakademien.

Har varit på Bibblan idag med Amanda och fixat ansökningarna till Balettakademien i Göteborg. Ska dock ta en hemsk helkroppsbild imorgon och skicka in. Kul? Nä. Men ett måste... Jaja.

Första dagen i skolan idag efter lovet. Ingen mjukstart direkt. Först löpning på morgonen, sen en asjobbig yogalektion och sen jazz. Jazzen var dock sjukt rolig idag och alla var så taggade, grymt! Men träningsvärken imorgon är nog ett faktum. UNDERBART. Nja.

Och nu sitter jag på balkongen och njuter av vårvärmen här nere i Linköping! Det är verkligen underbart väder! :) Och sen ikväll blir det street. Det blir spännande... Har missat rätt många lektioner nu, så kan väl inte riktigt påstå att jag har stenkoll på det vi gör. Men ja. Får väl göra det man kan... Mycket mer än så går ju inte att göra.

Blir dock att styra upp mat nu.
Pöss.

Some more pictures.

Il Mercato.



Beachen...

Inne på hotellområdet. Lummigt och fint!

Starbucks igen...


Vansinnigt god jordgubbsmilkshake...

...och färskpressad apelsinjuice...

Visumet.



Egypten

Framme på flygplatsen i Sharm El Sheikh.

Stora poolen.

Första kvällen. Spontanridning på en kamel...

Första dagen på Mexicana Beach.



Hotellrummet.


Shoppingcentret "IL MERCATO" där vi tillbringade typ alla våra kvällar... :)



Middag på favoritrestaurangen, Charleston.

Vi åkte på en Doughnut efter en båt, asjäklakul! Och så fick vi det här fina kollaget efteråt... Och det roligaste är (syns inte så mycket på den här bilden...) men det är hur många fula miner man faktiskt är kapabel till att göra... Det är helt sanslöst! Vi skrattade i evigheter av det här. :)

Mitt första inköp.

Vi lekte lite... Och badade lite... :)



De två sista dagarna tillbringade vi på Palma Beach - Snorklings-stranden... :)




Vi var en sväng förbi Old Market. Typ ett basarområde med massa småbutiker och fruktansvärt jobbiga försäljare...


Vi lärde känna en helgó kille, Adel, som jobbade på Starbucks Coffee...


Vi fick lära oss göra capuccinos...

Och lite färg fick man också...

Och sista pressningen innan transfern till flygplatsen... :)

Och nu åker vi snart...

Hotellet...

Och lite fina blombilder bara...
 
Kommer nog lite fler bilder sen. :)

Äntligen hemma!

Nu är jag äntligen hemma i Sverige och Linköping... Skulle egentligen ha varit hemma här redan igårkväll, men ett bagageband på Egyptens flygplats bidrog till ett kaos och vårt bagage kunde inte lastas in i planet förrän efter 2½ timme... Därmed blev vi rejält försenad och jag missade min buss hem till Linköping. Så natten har jag tillbringat hos en bekant till Elin. Tack för det! :) Men nu är jag som sagt hemma!

Och resan, ja vad ska man säga? Den har varit så jäkla underbar! Vi har egentligen inte gjort så speciellt mycket mer än att ha solat, badat lite (kallt vatten...), snorklat, shoppat, tampats med jobbiga araber, druckit capuccino i mängder osv, men vad vi har njutit! Hej och hå! Är så nöjd så man kan bli! :) Så tack för en helt underbar resa, Elin! Du är världens bästa respartner! :)

(Och bilder kommer senare under dagen.)
För nu blir det baske mig att sova lite.


Hejdå, Sverige!

Nu åker jag! Eller ja, inte riktigt än... Men jag åker till Sthlm nu iaf och sen bär det av mot Egypten! Nice!

Var hur trevligt som helst igår. Blev en massa tårta, fiskedamm, twister, limbo och en massa annat trevligt! :)









Nä, men ni får ha det så bra här hemma! Ni kommer ju få underbart vårväder om inte annat iaf... ;)
Hörs om drygt en vecka då!

Fix och trix...

Nu så sitter jag och Linda och förbereder oss inför kvällens fest! Astrevligt! Har skrivit kort till födelsedagsbarnen också och de blev så tjusiga så! :)

Har även fixat och trixat med packning och tvätt och sånt så att allt ska vara klart till morgondagen, Kommer åka tåg till Stockholm redan 9 på morgonen, så allt måste vara klart typ nu... Och det är det väl i princip också... Men ändå. Alltid samma ångest varje gång man ska åka någonstans... Men pengar och pass har jag då med mig, så resten löser väl sig.


Tvätt all over the place...

Jag älskar våren!

Igår och idag har varit två helt underbara vårdagar här i Linköping! JAG ÄLSKAR VÅREN och blir sådär konstigt lycklig över egentligen ingenting! Nä, men var till och med så varmt att man kunde sitta ute och äta middag på balkongen... Underbart! Dock så var det kanske inte den mest exotiska maten som serverades (blodpudding...) Men ändå. :)

Och idag har vi varit en sväng till Norrköping för att gå på Arbetsmuséet och kika på en utställning om skönhetsideal och den var riktigt bra faktiskt.

Sen imorgon så blir det fest för Kristin, Karro och Tobbe. Och temat är BARNKALAS. Spännande!

Vårtecken.



Och om 3 dagar åker jag till Egypten, har dock inte riktigt fattat det än, men jag gör det väl snart.

Ska hämta tvätt nu.
Pöss.

RSS 2.0