Ett år går fort

Den första uppgiften som vi dans-och musikalelever fick göra i årkurs 1.


Tröttsam start på veckan

Blev en hemmadag idag för att kurera bort hostan, känns faktiskt lite bättre nu. Men hur kul är det att vara hemma på en skala? Usch och fy, jag blir rastlös direkt.

Men jag har iaf tagit mig an en av böckerna som jag köpte i helgen och den har i princip suttit fastklistrad i mina händer ända sedan imorse, så nu finns den snart inte kvar längre. Men helt klart en brajäklabok.nu. LÄS DEN!

Var även tvungen att sitta ute en liten stund idag också (trots hostan). Kändes ju helt meningslöst att ligga inne hela dagen då solen faktiskt skiner och det är varmare än sibirisk sommar. Men har ni någonsin fått in en fluga i örat som ni har varit tvungen att operera ut med topz? Nä tänkte väl det. Inte fräscht.

Hemma

Hemma i Göteborg igen och jag har haft det prima i Halmstad. Jag har fått umgås med härliga Evve och hennes pojke, Dennis, sett allt som måste ses (ex. Tylösand och Grötvik), shoppat böcker för mitt presentkort på Bokia för 421 kr (så nu vet ni vad jag ska göra i sommar), ätit en jävla massa kött. Seriöst, jag tror jag har ätit mer kött i helgen än vad jag har gjort på hela året. Så nu har jag ett proteintillskott som både räcker och blir över för resten av sommaren. Bra.

Annars har vi bara tagit det väldigt lugnt och så. Och mycket har väl berott på den sjuka träningsvärk vi haft. Så ja, det är bara att konstatera att Capoeira är en livsfarlig träningsform. Men kul.

Och nu går jag mot den sista veckan som förstaårsstudent på Balettakademien. Känns både bra och inte bra. Året har gått lite för fort, men samtidigt så längtar man mer än någonsin till ett lov. Blandade känslor, helt enkelt.

Men nu ska jag kurera min cphosta. Sov gott.

Lördagens-Evve-och-Rebeccas-matprestation. Hasselbackspotatis med ryggbiff och teriyakisås. Helt okej.





Inte okej balväder. Stackars studenter. Var lite bättre på min tid.

Over and out.

Vad hände med Moldavien?!?

Eurovisionfinalen igår gick ju inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi tyckte ju nämligen att Moldavien (!) var helt suveräna. Men icket. De fick en 10:a av första landet, sen blev det inte så mycket mer än så. Typiskt. Men Tyskland var väl helt okej de också, så det får man väl leva med.

Och idag blir det att baka till onsdagens knytkalas, kolla på lite Halmstadstudenter som har bal, hälsa på Evves mormor och sen åker vi tillbaka till Göteborg. Blir en bra dag. Enda minuset är att jag har drabbats av någon jävla rethosta som tydligen bara vill bli värre. INTE OKEJ. Men har fått en dunderhuskur av Evves mamma, så det ska nog göra susen.

Ha en bra dag!
Tjohejs!


Ost skivar man inte varje dag!

EVVE is calling. Nu är det dags för det vi alla har väntat på....wait for it...att evve gästbloggar. Ja ni hörde rätt=)
Och visst passar det bäst att starta med det en dag som denna när wunderbara Beccsi är i STRAWTOWN!! BOOHYAAA!

Ja och eftersom jag då självklart skulle visa beccsi HELA halmstad blev det en heldags runtur. Dagen började med brakfrulle sedan började vi så smått försöka göra oss i ordning vilket vi hade en aning problem med pga, den GROTESKA träningsvärk..BAHAHA.
Sen bar det av mot stora staden..not..haha men mot staden iaf. Där haltde vi fram som galningar i jakt efter ett par nya converse till mig men slutade men en klänning..weii! och vi får inte glömma att rebecca länsade bokias lager. sen han vi såklart med en fika på vårt allas älskade Hello! det blev chokladcocosmumskaka och för mig hallon icetea och för "vuxna" rebecca markgren en kaffe såklart.

Efter det blev det en liten strand promenix ute i Tylösand för att avsluta färden på Maxi där vi inhadlade lite läckerheter dårå!!

nu är vi båda nog rätt utslagna så jag tippar på att det blir en lugn kväll för oss med inte allt för stora bravader. btw till kvällsmat blire vitlöksflödefyllda ryggbiffar med teriaki och sesam men sallad och hasselbackspotatis. GLURPS!!!











På återseende!


YEY!!!!


TRÄNINGSVÄRK!

AAAAAAAAAAAAAAAAAJ! Varken jag eller Evve kan röra oss normalt idag. Fyfan.

Och idag blir det att åka in till stan en sväng, sen åker vi nog förbi Tylösand m.m. Och ikväll blir det nog definitivt bara lugna gatan (med tanke på att kroppsfunktionen är allvarligt nedsatt). AJ!

Annars har jag det toppen här. De bor superfint, hennes familj är toppen och igår åt vi oss mätta (lite för mätta) på grillat. Underbart.

På återseende!

Evve och pappa Svenne.


Hej, träningsvärk!

Har haft två workshops idag, en i orientalisk dans och en i capoeira/akrobatik och den sistnämnda var så fruktansvärt rolig och jobbig, men fyfan, vilken träningsvärk man kommer ha imorgon. Det är inte ens kul.

Och nu åker jag hem till Evve i Halmstad. Blir garanterat en helmysig helg!

Take care, puss och hej!

Lättroad tjej

Det här youtube-klippet har roat mig i två dagar nu, så jag tänkte att jag faktiskt kunde dela med mig av det, och så hoppas jag ni tycker att det iaf är hälften så roligt som jag tycker att det är.

Snart, snart helg

Morgonjazz. Underbara svettiga lektioner.





Våra fina musikaltreor.

Röda sten

En mysig glassfika en härlig onsdagkväll i Göteborg.


Nu blir det skola, pilates och jazz, därefter ytterliga fem musikalprojekt som ska kikas på. Blir nog en bra dag!

Och om exakt två veckor anländer jag till Bastuträsk station. Sjukt! Jag har aldrig varit med om något läsår som gått fortare än det här.

Kreativiteten är på topp

Det här säger en del om hur mycket vi har att göra på våra luncher.

I väntan på ytterligare några fantastiska M3-projekt. De är förjäkla duktiga alltså! Helt stört bra.


Det börjar närma sig slutet

Solen fortsätter prestera här i Götet och nu är nog grundbrännan lagd för det här året.

Annars en riktigt kort och bra dag. Vi hade bara en danslektion, sedan tittade vi på musikaltreornas avslutningsprojekt. Och det är ju för jäkla duktiga alltså! Och morgondagen kommer se ungefär likadan ut, så det här blir nog en lugn och skön vecka.

Och nu återstår det bara 2½ vecka tills jag åker hem. Känns både och. Vill hem, men ändå inte. Vill inte lämna Götet, inte som det är nu iaf. Det är ju så förbaskat underbart här. Åh.

Från fredagens luncpicknick. Skillat, D1!
(Sen är det ju ingen som behöver veta att vi föll efter bilden var tagen).

Grillmaster

Ey, kolla vem som skötte grillen i lördags? Jag var king! Not. Men det blev definitivt ätbart iaf.


Kristian Anttila - Världens snuskigaste man

Musikvideon som jag och Madde från min klass var med i (är dock helt omöjligt att ens hinna se en skymt av oss, men vi var iaf med en sekund eller två, haha).

Jag gillar't

Har tillbringat dagen med Evvsi på våran kokheta innergård. Så nu är man några bruna pigment rikare och Evvsi har lagt grunden inför sommaren - med råge. Haha.


Årets bästa dygn

Alltså, det här dygnet har varit helt stört. Jag kan inte ens beskriva med ord hur bra det har varit. Men en del av det som hunnits med är iaf följande:

- en fantastisk spelning av Oskars band på Sticky
- därefter lite Aveny-häng med gänget, som efter många om och men, slutade på Burger King. Klassiker.
- härligt uppvaknande av solen och därefter en sväng in till stan för att möta upp Linda för en fika
- därefter beachvolleyboll tillsammans med BA-folk i Kviberg (vi vann, viktigt att poängtera).
- och slutligen, pool-och grillparty hemma hos Fanny i världens härligaste sommarväder. AWESOOOME!


















JA TACK!

Lunchpicknick

Blev en mysig lunchpicknick med jazzläraren, Julian, idag. Och vi hann med att äta gott, snacka skit och göra lite konster. En helt vanlig dag, helt enkelt.

Och ikväll kommer Evelina hit, sen blir det att se en spelning på Sticky. Nice!






Överviga Madde. Inte okej!

Leksugen

Det suger att jag alltid lyckas skada mig när det är roliga saker på gång. Som att det exempelvis kommer bli en liten brännbollsturnering imorgon med skolan, samt lite volleyboll på lördag i Kviberg. Åh och blä. Vill ju vara med.

Resultatet av min prestation i förra årets första brännbollsturnering. Viktigt att poängtera är dock att vi vann och att det självklart var värt ärren (som fortfarande finns kvar).

Klantjävel

Det var längesen jag kände någon värre smärta en den jag har just nu. Gjorde något med min rygg på moderna för någon timme sen och helt plötsligt fick jag bara sjukt ont och det har verkligen inte släppt än.

Så nu ligger jag stelopererad här hemma och det gör pissont då jag andas djupt och jag kan inte böja mig åt något håll, så ja, jag vette fan vad jag råkat ut för? Men skolans massör trodde iaf att det antingen var en låsning eller bara någon slags kramp. Får väl hoppas på det sistnämnda, för jag har fan inte råd att gå till någon kiropraktor nu. Det är helt orimligt!

Men kan väl avsluta med att jag är så otroligt trött och less på mig själv. Vad är det för fel på mig? Är jag såhär klantig eller är jag bara ovanligt otursförföljd? Säkert en kombination av båda. Men, ja. Ibland så känner man bara - skjut mig.

Gårdagen






En mysig kväll med förbannat bra dans och fina vänner i ett soligt Göteborg.

Jag gillar


Fantastisk kväll!


SOMMAR!

Sommaren har äntligen nått Göteborg och det är förbannat varmt, vilket är så sjukt underbart! Enda minuset är väl att vi har svettats ihjäl i danssalarna idag och att man har fått passa sig för att inte halka och slå ihjäl sig i sina egna (eller någon annans)  svettpölar. Fräscht.

Hur som helst, så har vi nu firat sommarens ankomst med lite solande, samt förtärande av Evves 100-kronors (!) melon. Och snart åker vi till operan och ser en dansföreställning. Nice!


En tokhärlig dag med andra ord!
(Och nu är jag inte längre lika bitter över Norrlands värmebölja).

TACK!

Har fått se sommarschemat nu och det känns faktiskt riktigt bra. Kommer jobba ca 5 dagar i veckan och mycket i charken. Alltid kul! Sen så har jag flyt med helgerna också, och kommer kunna gå lite både på Stadsfesten och Trästocks. Kommer även mest troligt att få jobba lite extra utöver det också, vilket kan vara guld värt med tanke på min sinnessjukt dåligt ekonomi just nu.

SÅ JAG ÄR GLAD! Tack, Konsum!

Det spartanska studentlivet

Helt seriöst, den enda motivationen som gör att man orkar det sista i skolan nu är att man vet att man inte kommer träna på väldigt många veckor sen och att man vet att man borde ta vara på den sista tiden. Men det känns typ hopplöst ändå. Får nog försöka tänka beach 2010 eller något liknande. Kanske kan göra susen.

En helt vanlig lunch på BA.


Matvariationen är enorm.


Mys.

Gunillajazz (mördarjazz) med M3 imorgon. Förbereder mig mentalt för minst 20 spyattacker.

Men kom igen då, Göteborg!

Vart är sommaren egentligen? Norrland har ju till och med bättre väder än oss. Illa.

Idag är det iaf Norges nationaldag och jag har namnsdag (oerhört intressant), men det kan väl vara kul.

Och det var en helt okej måndag, hade en halvsöt gästlärare i balett tillsammans med treorna och ja, det gick väl som det gick. Och stepp-TJ, var ovanligt härlig och moderna med Lee var bra. Så ja, en helt okej start på sista "vanliga" veckan innan sommarlovet.

Köpenhamn i bilder

På färjan mot Helsingör

En skymt av Danmarks kust


Framme i vackra Köpenhamn

Rättvist trafikljussystem, rött i 77 sek och grönt i 24 sek, men jag gillar att man får veta exakt hur lång tid man har på sig. Inte alls stressande eller frustrerande?


En liten vandring längs Ströget...


Och denna kaka är tillägnad Katrine i min klass... Och så som jag har längtat efter att få se den IRL.

Och lite turistattraktioner skulle man ju självklart hinna med...


Ingången till vackra Tivoli






Och ett besök på Zoo hann vi också med...





Och inte för att vara elak, men en Tapir måste ju vara det fulaste djuret jag någonsin skådat.

Och nu är det även bekräftat att Nicke Nyfiken säljs under täckmanteln "Curious George", det var det värsta.

Så, det var en liten sammanfattning av Köpenhamn.
Så tack för mig, och tack för att jag fick komma dit.

En visit i Marks kommun

Igår åkte jag, Joppe, Leila och Fia och såg Dance-Centers föreställning (i Skene) och därefter var det Cowboyfest och vi blev bjudna på mat. Årets första förtärande av grillmat. Det är ju verkligen ett tecken på att det snart är sommar! Och för övrigt, helpottes, vad varmt det var igår! Det var så kvavt och varmt att vi trodde vi skulle förgås hela bunten. Men trevligt var det!












Dagens bidrag till mustaschkampen?

Och nu går vi mot den sista tiden den här terminen. Endast 3 veckor kvar tills skolan slutar och jag har en känsla av att den tiden bara kommer flyga iväg, vilket är både bra och dåligt. Börjar ha lite hemlängtan, samtidigt som jag gärna hade tillbringat hela sommaren här i underbara Göteborg. Hm. Inte lätt. Men tvivlar ändå inte på att sommaren hemma i Skell kommer bli succé också.

Saltholmen

Blev en liten visit till det otroligt vackra Saltholmen igår också. Och det är nog ingen tvekan om att det är där man kommer att vilja ligga och glassa när vädret kommer tillåta det.



Och nu idag åker vi hem till Joppes hemtrakter och ser en dansföreställning. Blir nog härligt det med! Har varit en händelserik helg det här alltså. Många platser som har besökts på kort tid. Men det gillas!

SOOOL

För första gången i min svenska solhistoria, så har jag nog bränt mig. Det känns liksom lite stelt i ansiktet.

Och igår var en otroligt otippad, men bra dag. Blev bjuden till Köpenhamn och det var fantastiskt. Vi hann med att vandra lite på Ströget, gå på zoo samt besöka Tivoli. Och jag säger då det, det är nog den vackraste staden jag besökt. Så tusen tack för att jag fick komma dit!

Och här är ett litet smakprov från otroligt vackra Tivoli.






Not good enough

Hade även mitt utvecklingssamtal med jazzläraren idag och det gick verkligen över förväntan. Hade höjt mig i 3 av 5 moment och förbättrat många saker från förra terminen. Och lärarna och skolan är tydligen nöjda med mig osv. Bla, bla, bla. Men jag kan ändå inte ta åt mig av det här. Inte just nu iaf, inte när man känner sig kass och det känns som att man verkligen inte räcker till, att man har tusen saker man måste förbättra. Då blir man bara knäckt och allt känns lite hopplöst (ni som är dansare förstår nog vad jag menar). Så ja...

...just nu känns faktiskt tillvaron på BA lite som den här.

I survived

Den här veckan har varit kort, men tung. Har inte alls haft psyket på plats och kroppen har bara skrikit efter vila. Men nu är det äntligen helg och jag är evigt tacksam för det. Hade inte klarat en dag till.

Fick dock kolla på D3 (avgångsklassens) lektioner idag och hej och hå, vad ska man säga? De är otroligt grymma och inspirerande! Så ja, det känns nästintill omöjligt att kunna ta sig upp till deras nivå, men det borde man nog göra. Man har ju trots allt två år på sig.

Bio ikväll, blir en bra start på "lovet".

Flash Mob Dance, ESC 2010

Har nyss kommit hem från inspelningen i Haga. Var riktigt kul! Dansade nog i 2 timmar och det blev en hel del tagningar, men som sagt. Riktigt kul och definitivt en härlig upplevelse!








Sov gott och tack för mig.

Hej, jag är sne.

En lite tyngre dag idag, inte fysiskt, men psykiskt. Har haft en sån här dag när man bara känner att man har så sjukt mycket saker man måste jobba på och man bara känner sig allmänt kass. Jag hatar såna dagar.

Jag måste få bukt med min placering, är för stark och stel i axlarna och blir därmed helt sne och får sämst hållning, vilket gör att jag i sin tur blir spänd och får ont i ryggen osv. En ond cirkel, helt enkelt. Men när allt det kommer falla på sin plats, så känns det som att många andra saker kommer komma naturligt. Förhoppningsvis iaf.

Men skönt att det bara är en dag kvar till "lov" nu. Har verkligen slut på motivation för den här veckan och jag känner att min hjärna redan har flugit hem till Skellefteå. Illa.

Solen skiner då för oss idag och det är ju alltid något.

Synden straffar sig själv

Det är inte ens hälsosamt att vara hurtig, man får bara ont.

Bra måndag

Till skillnad från förra veckan, så har det här varit en succémåndag. Underbart.

Och idag har det tagits itu med diverse, och nu är det klart att:
- jag slipper göra modern RUO:n, skönt!
Samt att vi kommer dansa på Trästocksfestivalen.

Har även hunnit med att ringa viktiga samtal, varit ute och löpt en runda och nu äter jag god måndagsmat. En riktigt bra start på veckan, må jag säga.

Och imorgon åker vi ut till Haga på kvällen för att lära oss en liten koreografi tillsammans med en massa andra Göteborgare. Och detta ska då filmas och visas på Eurovision Song Contest-finalen inför 120 miljoner tittare (inte för att man lär synas ett skit, men ändå, det är ju en kul grej). Och samma sak kommer göras i 9 andra Europeiska stora städer. Så det blir nog kul det här.

Ska fortsätta slänga i mig lite mat nu, men ha det gött!



Jag är mätt

Varför ska man alltid missbruka det här med "att man måste ha något fett dagen efter?". Det blir ju aldrig bra ändå. Usch. Jag har typ ont i skinnet för att jag töjt ut det så mycket. Aj.

Sovdags nu och jag bara älskar att vi har sovmorgon på måndagar! HALLELUJA!

Världens längsta bakissöndag

Kan inte den här dagen bara ta slut? Jag orkar inte ha söndag längre.

För övrigt har vi bara en kortis till vecka framför oss, går bara till onsdag, sen har vi långhelg. Känns helt fantastiskt och välbehövligt. Och efter det är det bara 3 veckor kvar till skolan slutar och 1 månad tills jag åker hem till Skell. Det är helt sjukt.

90-talsfest















Well done

Ibland är jag faktiskt glad över att jag är laglydig. Hade 21,60 kr kvar på mobilen och var i valet eller kvalet om jag skulle orka skicka en SMS-biljett för 21 kr. Men tacka f-n för att jag gjorde det. För en hållplats senare stormade det in 5 biljettkontrollanter på spårvagnen. Puh. Ibland kanske de högre makterna vill en väl, trots allt. Så det får jag fira ikväll, att jag slapp slänga 1200 kr på ingenting.

ANNARS TAGGAR VI FÖR KVÄLLENS VÅRFEST! Och Maria och Evve kommer snart hit och äter med mig och sen blir det att börja förbereda sina 90-talsutstyrslar. Kommer nog bli en fantastiskt underhållande kväll! Det enda som dock saknas är solen.

Och gårdagen var såklart supermysig med skräckfilm, godis och bra sällskap! TACK, för det! En helt perfekt fredag.

Men ha en trevlig kväll!

ÄNTLIGEN HELG!

Jag har aldrig uppskattat en fredag så mycket! Så nu, efter ytterligare tre hårda dansklasser och lite filmtittande så är det äntligen helg! King.

Och ikväll blir det fredagsmys på hög nivå och imorgon är det STORFEST på Danshuset. VI TAGGAR!

Men en liten powernap ska jag nog hinna med nu.

Söndertränad

Jag tror bestämt att skolan vill ta död på oss nu. Jag har inte ens en tillstymmelse till kraft kvar, jag vill bara sova i hundra år nu, och så är det inte ens fredag idag. Oh, lord.

Nä, seriöst alltså. Den här dagen har varit katastrofalt jobbig. Tyckte gårdagen var hemsk, men idag alltså. Jag har ont i exakt alla muskler och jag orkar verkligen inte lyfta ett endaste litet ben till. Men, men. Får väl försöka plocka fram några mirakelkrafter sen, så man åtminstone tar sig igenom morgondagen. Det hade ju varit bra.

Men godnatt och tack för mig.

Dagens klädförbrukning (inte konstigt att man alltid har ett STORT behov av att tvätta).

Som plåster på såren

En galen dag med galna lektioner. Fullt ös -medvetslös, på varje klass i princip. Och svetten har varit okontrollerad. Brukar svettas mycket, men idag har det inte funnits några gränser.

Sen blev det tacoskalas tillsammans med Joppe, Evve, Maria och Fia. Det var så jäkla välförtjänt en dag som denna.




Anledningen till dagens rubrik. Men det är verkligen inte så illa som det ser ut. Bara lite brännsår från moderna. Sånt som hör det här underbara livet till. Och Lees moderna är verkligen värd att offra sig för. FY SJUTTON, vad bra kvinnan är!

Men nu går vi och lägger oss och förbereder oss inför en till hysterisk dag i skolan (är det fel att önska att det vore fredag imorgon?)

Happy face

Dum som man är, så nöjer man sig inte med den träning man får, utan går och tar ut sig på ytterligare en klass på Danshuset. Men det var toknice och Joppe gjorde ett fantastiskt jobb som lärare! Grymt! Och nu ska jag definitivt inta horisontalläge för resten av kvällen. Så godnatt, gott folk.

En tisdag i mitt liv

Dagens bästa var nog teatern. Bara stå och i pincip skrika och skälla på varandra. Helt spårat, samt ett litet bevis på vem man inte vill gräla med i framtiden. Hjälp.

Gamlestan när det är som vackrast.

Hemresa - check!

Kände att jag var tvungen att få tummen ur och faktiskt boka hemresan innan priserna stiger till omänskliga (ostudentiga) summor. Så nu är det gjort och den 9 JUNI kommer jag hem till er. Blir great.

Högst ointressant vetande

Men bara för att förgylla denna, annars så trista måndag med något, så kan jag ju konstatera att jag nu kommit mig ner i spagat med båda benen. Skinkorna nuddar äntligen i golvet med mitt sämre ben. HALLELUJA!

(Men att jag mest troligt inte kommer kunna gå imorgon är en annan femma, men det får det då banne mig vara värt).

För övrigt gjorde den feta kaffekoppen susen och vi presterade matlådor i sinne. Känns faktiskt helt underbart att kunna äta något annat än Lingongrova med illaluktande Willyspålägg på några dagar.

Heliga mat.

Bitter.nu

Trots skönsåg med Staffan Stalledräng och hyfsat väder, så blev det här ändå världens längsta och tråkigaste måndag.

Hade dock coaching med Florin idag och det kändes väldigt nyttigt, fick veta vad man ska jobba på och vad man kan göra för övningar för att förbättra det osv. Och det kändes kanon. Alltid bra med feedback.

Men nu ska jag hälla i mig en fet kopp kaffe och försöka pigga upp mitt humör, får hoppas att det gör susen.


Godmorgon, soliga Göteborg!

Sitter och äter en härlig frukost med Joppe och snart börjar veckan om igen.

So, here we go!

Sunny Sunday

Och visst fasiken har det varit en bra dag idag! Pannkaksfrukost, någon timme i solen (somnade på en bänk på innergården och vaknade av att jag kastade iväg min ipod i något sånt där megaryck, inte okej), samt storstädning. Men allt är prima idag, mår hur fint som helst och känner att jag återigen känner livsglädjen, så det tackar vi för!

Ey, se men inte röra... Tuff katt det här.




Valborgs

En galen kväll. Tror inte jag behöver säga mer än så.










Och för övrigt kommer jag, Linn och Karro m.fl. att uppträda på Trästocks, visst kommer ni och tittar då?

RSS 2.0