Välkomna!


Så klär du dig för att klara kylan

Rubrikmakarna i Metro har uppenbarligen aldrig varit i Norrland.
Onormalt kallt? 14 minus? Huvva. Det är verkligen tur att Metro ger oss tips för hur man ska klara denna hemska kyla.
.
Mycket bättre dag idag för övrigt. RUO-snack i baletten och det gick bättre än väntat. Skönt. Och det känns som att vi kommer framåt med föreställningen. Så ja. Det finns nog hopp för allt just nu ändå.

This is my hometown

Det här var verkligen ingen bra dag i skolan. Var så sjukt opeppad redan från morgonen och önskade typ att jag skulle ha varit dödsjuk idag när jag vaknade. Men icket. Var nog bara sådär klassiskt måndagssjuk, så man fick helt enkelt bara släpa sig till skolan. Och ja. Där gick det ju som det gick också. Huvudet är typ tjockt av allt annat än dans just nu och någon koreografi gick det verkligen inte att ta in. Så ja. Jag hoppas morgondagen känns bättre.
Jag längtar hem som fan nu. Och jag skiter faktiskt fullständigt i att ni har 130 minusgrader och massvis med snö där uppe. För jag vill faktiskt bara njuta av att vara hemma i det norrländska lugnet, njuta av att vara i närheten av mina nära och kära, vakna upp i min älsklings famn, dricka mängder av kaffe och glögg, låta näsborrarna frysa till is, vandra runt i mörkret och stillheten med fula snowjoggings, gå ut på ett aspackat Station 8, åka skridskor på Sjungandes isplan och fira nyårs i 131 minusgrader. Och ja, jag vill till och med hem och träffa alla söta (och alla inte fullt lika söta) tanter och gubbar på Konsum. För så mycket saknar jag Hemma.

Idag är det din dag!

Grattis på 26-årsdagen, gubben min! Önskar jag hade kunnat få fira den med dig, men ja. Bara 2 veckor och 6 dagar kvar av saknad nu. Sen får jag pussa på dig hur mycket jag vill.

Vinter i Gamlestan

Blev en liten födelsedagsfika/julfika hemma hos Tanja ikväll. Mysigt. Och nu ligger även snön vit här nere. Det är också rätt mysigt.
Och nu har jag sockerkoma och vill bara sova. Så godnatt.

Hej, första advent.

Öh? När blev det egentligen första advent? Förstår inte hur tiden kunnat gå så fort. Men hur som haver. Vi har iaf tjuvstartat rejält och redan tryckt en hel chokladkalender. Och god choklad var det dessutom. Sånt gillas.
Sånt som däremot inte gillas är att jag har fått ett munsår som inte är av denna värld. Fick det i fredags (bra tajming för övrigt) och det bara växer. Lord. Det kommer ta över hela min läpp. Tur att man inte ska pussa någon på 3 veckor iaf, för annars hade det varit så jävla kört. Men ändå, OIRRITERANDE!
.
Men stort tack till Evve och Fia för en supermysig helg iaf!

JULMYS!

Och Johan Palm har blivit pimpad och julfin.
Finns det något godare?

Sneak-peak & Queer Night

Härlig kväll med dans, lite för mycket vin, hembesök hos Bettan och Emelie (där vi sedan dumpade Bettan) för att sedan stå i kö i typ 30 minusgrader till Park Lane. Och idag blir det julmys 2.0 med Evvsi som kommer att inkludera lussekattsbak, Tomten är far till alla barnen och kanske ett besök på Jul på Liseberg (om det inte är alltför cpkallt ute).

Det går bra nu

1 Skellefteå AIK 24 +26 47
2 Luleå HF 23 +12 46
3 Färjestad BK 23 +12 42
4 Linköpings HC 23 +10 35
5 AIK 23 +4 35
6 HV71 23 +2 35
7 Timrå IK 23 -4 34
8 Djurgårdens IF 23 -9 32
9 Brynäs IF 23 -12 29
10 MODO Hockey 23 -8 28
11 Södertälje SK 23 -10 27
12 Frölunda HC 24 -23 27

Projekt jättetavla

Fias och Nathanaels bauta-tavla är äntligen på plats på väggen. Och hur fick vi upp den? Jo, med häftpistol. Bra lösning.

Snart, snart, snart

Stepp-RUO:n är gjord och på något sätt så är den examinationen alltid den roligaste, bara för att man inte har en jäkla aning om hur det ska gå. Det är verkligen en överraskning från dag till dag. Så det kanske gick bra, eller så kanske det inte gjorde det. Men det får vi veta nästa vecka. Wish me luck.
.
Och idag är det den 25:e och CSN-pengarna är på sin plats och hela 6105 kr fick vi ut den här gången och de pengarna ska räcka till mitten av januari. Så tack, CSN för att ni är så generösa. Jag älskar er inte.

Ja, hur gick det där egentligen?

Idag hade vi RUO i jazz och jag kan nog varken säga att det gick bra eller dåligt. Kändes bara konstigt. Men, men. Imorgon gör vi iaf bort RUO:n i steppen och efter det är det 200 procents fokus på projektet som gäller. Ska bli så skönt att slippa tänka på tusen saker samtidigt.
Och det här är väl typ den enda miljön man vistas i nuförtiden.

Halv åtta hos mig

Jag och Fia skulle servera awesooome mat ifall de skulle göra ett program om oss:
.
Förrätt: Eldorado-limpa med smör (och kanske Eldorado-ost)
Varmrätt: Eldorado-falukorv med pasta och en halv morot + kranvatten
Efterrätt: Kvarglömt snacks med avslagen julmust
(Jag vet att vi skulle plocka hem vinsten).

RUO

Idag hade vi RUO (examination) i balett och modernt, tror det gick rätt bra. Och därefter har vi bara jobbat på projektet. Känns bra och det känns som att vi faktiskt kommer oss framåt. Och idag var även första dagen som man faktiskt var hemma i vettig tid från skolan. Skönt. Så idag hann vi till och med laga exklusiv falukorv med pasta till vår käre vän Nathanael som är på besök. Trevligt. Och sen blev det ett obligatoriskt Hemmakväll-besök och lite tisdagsgodis för en billig peng. Jag gillar.
Kan ju för övrigt tillägga att mina nya (och dyra) steppskor som jag tjurade till mig igår (efter att mina gamla gått sönder för typ sjuttionde gången), fungerade alldeles utmärkt! Så det tackar vi för.

Chalmersmåndag

Förberedelserna inför "Fragment" är i full gång, så ni kan väl typ boka upp fredagen den 10 december kl. 18.30, då vi har premiär på Ljusgården på Chalmers.
För övrigt bara älskar jag att "Halv åtta hos mig" är i Piteå i veckan. Haha. Norrlands mest osmickrande dialekt.

En söndag

En obligatorisk söndagskaffe med Joppe, repristittande på tv, därefter klasshäng med spikande av låtar inför den kommande redovisningen/föreställningen.
Vegetarisk pommespizza någon?
Och nu väntar en lång vecka med mycket rep, samt examination. Låt det bara gå bra.

Haha!

Det är nog såhär vi tjejer känner ibland, bara det att vi kanske inte riktigt tar det till den här nivån. Haha, pms 2.0.

Hej, snön.


Tjejkväll

Sju tjejer, maxat med snacks, Idol, youtube-klipp, mys, skratt och julmust. Bra fredagkväll? JA!
Och nu ska jag hämta mina förbannade steppskor. Och jag är inte alls exalterad över det.
.
För övrigt har vintern anlänt hit till Göteborg, så nu kan väl man snart börja förbereda sig på att hela stan kommer stanna av pga väderkaos (?). Hm. Det gillas inte.

Fredagshumor


Bästa sambon

Fia lagade kycklingenchiladas idag till middag och det smakade utsökt bra. Så det satt verkligen som en smäck efter världens längsta skolvecka. Så tack för det, bästa du!
Och ikväll blir det fredagsmys 2.0 med härligt folk från både min och Fias klass. Trevligt!

Bor vi ens i samma land?

Hej, vintern i norr.
Det är vackert, men jag kan nog faktiskt klara mig utan vintern ett tag till om jag ska vara ärlig.
.
Nu blir det sängen. Sov gott, hejs.

Du är snart där

Som sagt. Långa dagar och kroppen säger nej för tillfället. Har ont överallt och behöver helg mer än någonsin.
.
För övrigt saknar jag mycket och många.

Långa dagar

Föreställning och RUO (Redovisning-Utvärdering och Omdöme) är på ingång och det finns hur mycket som helst att göra. Så något som heter LIV existerar faktiskt inte just nu. Men jag är faktiskt glad ändå (fast förbannat trött och sliten dock).
Godnatt.

Jag var aldrig orolig

Men jomenvisst, 3-0 för vårt älskade Skellefteå AIK. Kändes mycket fint! Och det kändes även bra att köra den här godingen "SKA NI GÅ HEM NU?!?", när de stackars frölundassupportrarna vandrade bittra hem innan slutsignalen gått.
.
Kul dag i skolan idag för övrigt. Känns som att det är på väg åt rätt håll nu och det gillas starkt.
Tack och bock för den här gången då, kära Skell!

4 veckor och 6 dagar

Behöver jag säga att jag längtar efter dig?

Tema: mystiska blåmärken

Dessa blåmärken upptäckte jag imorse på första lektionen. Så nu är min fråga, vad sjutton har jag gjort i helgen som gett upphov till dessa? Sjukt. Och jag som knappt får blåmärken i vanliga fall. Hm, jag måste nog ha en väldigt dödlig sjukdom på gång.
Har ganska nyss kommit hem från vårt Chalmersmöte nu iaf. Har varit en lång och tuff måndag och det är nog inte en enda lärare som har visat någon slags måndags-barmhärtighet. Nä. Vi har plågats idag, helt enkelt. Men kul har det dock varit.
.
Och imorgon blir det att vara SAIK-huligan igen tillsammans med Fia. Awesooome!

Segsöndag 2.0

Hur är det möjligt att söndagar alltid känns så långa? Är det någon som stoppat in några extra timmar där bara för att jävlas eller? Förstår inte. Har haft en total göra-ingenting-söndag iaf, men avslutade dock dagen på ett bra sätt med middag och film med Fia och Evve. Tror det behövdes, för nu väntar en lång vecka, och då menar jag verkligen en låååååång vecka. Så sov gott. Hej.

Arga lappar

Vi har fått nya sopkärl till vårt hus och alla har väl inte riktigt fattat hur det funkar än så länge. Så det är ju bra att det finns grannar som är så snälla (?) och förklarar hur man ska göra för de som inte förstått (typ vi). Eh.
Och jag älskar att den här grannen är så förbannat arg att hon både orkar skriva ut det på datorn och sedan plasta in det och sedan klistra upp det på exakt alla portar till huset. Då måste man vara arg på riktigt.
.
(Och nu pryder den här lappen insidan av vår ytterdörr istället. Alltid skönt att få sig ett gott skratt).

Goddagens

Lördag den 13 november, 7 grader varmt, ingen snö än så länge och jag är trött som ett as. Men tog mig, trots denna enorma trötthet, in till stan imorse för att fixa mina förbannade steppskor (igen). Och de envisades om att de skulle försöka laga dem igen, vilket jag inte tror kommer funka för fem öre. Men visst, om de så gärna vill det så får de väl göra det (bara de ger mig ett par nya sen då de går sönder igen för typ femtioelfte gången).
.
Hur som haver, nog tjatat om dessa eländiga skor. Var en supermysig kväll igår med Emma. Tack för det! Och ikväll blir det att se "sof" med Fia och Katrine, sen dra sig hem och njuta av "Så mycket bättre". Skön lördag.
D3:s slutproduktion på Balettakademiens teater 13, 17, 18, 19, 20 november kl. 19 (vardagar) kl. 18 (helgdagar). Se den!

Helg ljuva helg

Älskar att det är fredag idag. Och jag älskar att jag tog mig ut på en löprunda efter skolan. Var faktiskt hur skönt som helst att få rensa kroppen och knoppen lite grann. Så nu kan man ta emot helgen med öppna armar. Nice! Så ikväll kommer Emma hit för lite fredagsmys med Idol. Blir en perfekt fredag. Har till och med inhandlat julmust och skumtomtar för att få en liten försmak på julen.
.
Och imorgon blir det att se D3:s föreställning "sof". Och det kommer bli underbart att se, samtidigt som jag är ganska så säker på att jag kommer gråta floder. Hej, superblödig tjej. Men man blir ju faktiskt bara så stolt över att ha så fantastiskt duktiga människor runt omkring sig.
Och se vad lite kontaktimpro kan göra. Haha. Snygga blåmärken?

Noll inspiration

Eh. Vilket trevligt väder ni har där hemma i norr.
Och nu är det torsdag och det känns faktiskt som att det är helg redan nu eftersom morgondagen kommer bli väldigt lugn i skolan, endast kontaktimpro, balett och komposition. Skönt. Har ont tamefan överallt (som Robin skulle ha sagt).

Hej, skitonsdag.

Vaknade 2 inatt av att våran brandvarnare tjöt som fan, trodde att det brann men såg då ingen eld, så konstaterade snabbt att den bara höll på att få slut batteri. Men ändå, skönt sätt att bli väckt på mitt i natten? Nja. Och sak nummer 2 som förstörde min dag var att mina nylagade steppskor gick sönder igen efter bara några enstaka steg. Värt? Nä. Så nu ska jag fanimej kräva ett par nya. (Hat).
.
Annars då. Jo, jag är trött som få, sitter och äter ungkarlsmiddag (grillkorv, köttbullar och färdig klyftpotatis) och vill egentligen bara gå och lägga mig NU. Men nä. Lite gunillajazz ska man gå igenom (eftersom att någon stackare ska leda uppvärmningen imorgon) sen så har jag hört att man tydligen borde duscha efter en sån här dag, men det vette sjutton om jag orkar göra det idag (man ska ju trots allt svettas imorgon igen).
.
Men, ja. Det var väl typ det.
Så nä, ibland så får man bara inte till det.

Som dag och natt

Igår - sol och superhärligt!
Idag - snöstorm och satans kallt. Värt.
Första skoldagen idag efter lovet. Känns faktiskt bra att vara tillbaka. Hade balett i 3 timmar och ångrade mig hela lektionen att jag inte klippt tånaglarna igår. FAIL. Annars var det bara flumimprovisation och sen genomgång av Gunillajazz. Skön tisdag.
.
Och mina steppskor är nu helade. Tack för det (och inte en krona behövde jag lägga ut. Lätt värt).

Dansa fastän hjärtat brister

Hemma i Göteborg igen och det är verkligen med blandade känslor. Jag känner mig bara så vilsen för tillfället.

7.50 - update

Förseningsstatus: över 2 h (det här tåget verkar verkligen tycka om att stå stilla på udda platser)
Egen status: Trött, ont i huvudet och illamående för att det är typ 1000 grader varmt här
Sömnstatus: Inte många minuter
Skolstatus: Kommer varken hinna dit eller överleva en danslektion i detta tillstånd (ska aldrig mer åka nattåget samma dag som skolan börjar, främst för att man typ alltid vet att tåget kommer bli försenat, men även för att sömngarantin är ganska kass).
Övrigt: Killen mittemot mig sover med ett öga öppet och det andra stängt. Det är banne mig skickligt (och förbannat obehagligt). Usch.

We say goodbye in the pouring rain, and I break down as you walk away. Stay, stay.

Lämnar Skell denna gång med en riktigt stor klump i magen. Har varit en helt magisk vecka med min käraste och med min och hans familj. Vi har haft det så bra, bara vaknat upp på mornarna och bara tagit dagarna som de kommit. Inga krav, ingenting, utan bara njutit av varandras närhet. Så jävla underbart. Önskar bara att jag alltid skulle kunna få vakna upp med dig, gubben. Det hade varit min dröm.
.
Men nu beger jag mig iaf tillbaka mot söder för ytterligare 6 veckors skola, sen är det jul och hemresa igen. Behöver jag säga att jag vill att dessa veckor ska gå fort?

När vintern kom till stan

Bäst, bäst, bäst.

När kärleken är som vackrast

Gårdagen var bäst! Mer än så behöver jag egentligen inte säga. Och denna dag har varit minst lika bra. Jag har det så sjukt bra här hemma! Vill inte ens tänka på att det ska bli söndag och att jag måste åka tillbaka till Gbg. Usch. Kommer bli sex tunga veckor. Fy.
.
Vill dock skicka en hälsning ner till Gbg och Fia m.fl. Hoppas ni håller ställningarna där nere! Saknar er.

Lugnet före stormen

Seriöst. Kan man bara inte stanna tiden och låta allt få vara såhär lugnt och skönt ett tag framöver? Känner att min kropp och själ behöver det.
.
Hur som haver. Nu väntar en liten stadsutflykt med grabben, sen middag hos mammsen och sen en visit hos broder. Åh, vad jag tycker om er alla!

Update

Gårdagen: Middag i Flarken, munspel, gitarr, sång och ekologiska snaps. En helt magiskt trevlig kväll, helt enkelt!
Dagen: Mys med syster och grisig hockey på Skekraft Arena med nära och kära - VINST!
Nu: Bara lugna gatan med sötnosen. Myyys!

RSS 2.0