Skola.

Sitter på skolan nu och väntar på att vi ska ha biblioteksgenomgång. Och sen blir vi nog hängandes här till kl. 21.00 ikväll. Lite drygt.

Anyway. Första danslektionen imorgon!
Pepp!

Klassen är för övrigt helt underbar! :)

Short update.

Är i Norrköping hos min bror och chillar nu. Och följande har jag hunnit med idag:

- Shoppat på IKEA för 2500 kr. Vet inte hur det gick till?
- Sett fotboll, Norrköping-IFK Göteborg. Spännande match som slutade 2-2.
- Sett min lägenhet och jag är så sjukt nöjd! Tusen gånger bättre än vad jag väntat mig. Fräscht och snedtak!
- Varit på Augustifesten och sett SM i Musikfyrverkeri. Makalöst fint!
- Samt trängts med tusentals människor i små marknadsstånd. Mysigt.

Och imorgon blir det inflyttning i lägenheten. Är något peppad! Oroar mig dock sjukt mycket för mitt risiga lokalsinne. Men det ska nog lösa sig. Hoppas starkt på att min polare Linn styr upp det där. :)

För övrigt är jag skitnöjd med mitt liv just nu och ser framemot livet här nere i södra Sverige!

Hörs på ett tag!
Tjing!

SUBWAY!

Nils konstaterade nyss att det blir Subway till middag! Och det börjar redan safta sig ordentligt i munnen på mig... Och dagens macka fick bli Chicken TerIyaki. Äckligt gott!


Jag ger upp...

...med packningen alltså.

Har packat hela morgonen och har nog fått ner alla smågrejer, så nu är jag mer less än någonsin... Men som tur är så är det inte så mycket kvar, typ bara stora och tunga saker, typ datorn. (Kommer vara en otroligt dålig bloggare sen när den är nerpackad, men kommer igen så fort jag bara kan). Och sen är det ju städningen som gäller. Kan väl inte säga att jag är alltför motiverad på den. Var längesen det var såhär skitit i lägenheten. Men vad gör man?

Hur som helst. Imorgon kl. 08.00 kommer flyttgubbarna och tar alla våra grejer. Sen är det bara att vänta tills kl. blir 16 och vi (jag, Mamma, Marcus och hans kompis) kommer flyga ner till Stockholm, för att sedan ta tåget ner till min bror i Norrköping. Därefter blir det att bo i Norrköping i två dagar och hitta på trevligheter. Och slutligen på söndagkväll så drar jag och mamma vidare till Linköping för att installera oss i lägenheten. Sen på måndag så börjar ju skolan. Exciting.

Och på lördag kommer Nils och hans mamma ner med resten. Ser redan framemot det. :)

Sen så är det ju en hel del jag egenltigen borde ha fixat innan vi åker. Typ en kalender, skrivit färdigt mitt CV, letat reda på mina borttappade slutbetyg från gymnasiet m.m. Men vi säger att det löser sig.

Annars är det här är precis likadan dag som de som varit tidigare i veckan. Jag är trött, less och uttråkad och vill börja träna nu. Känner mig som världens soffpotatis. Men som tur är så är det inte länge kvar nu tills det blir ändring på det. Och jag tror aldrig jag längtat efter något så mycket som det! Jag vill svettas, bli slutkörd och känna att jag faktiskt förtjänar att ligga och dega i soffan en hel kväll...

Kycklingwok!

My precious! Ja, alltså min älskade kycklingwok! Finns det något godare?



Enkelt som tusan är det också!

1 paket Äggnudlar
1 kg kycklingfilé -ganska välstekt - och lagomt saltad.
1 burk kokosmjölk
1 påse Thaimix grönsaker (findus)

Sedan resten efter smak:

Sambal Oelek
Sweet chili sås
Ostronsås
Soja

Och sen, klart!
(Räcker till ruggigt många matlådor också!)

Hade nästan glömt...

Motivation för packning? Fortfarande lika med noll.

Har istället bosatt mig vid datorn för att styra upp mitt presentkort på resor som jag vann för 1 år sedan. Men problemet är att det går ut i oktober och hur i friden ska jag hinna fara någonstans innan det? Nog för att jag är jävel på att fixa såna saker när det väl gäller resor, men nu känns det faktiskt lite hopplöst med tanke på att man har skolan... Får sälja det helt enkelt! Någon som vill ha ett presenkort på Apollo? Dock bara 500 kr, men ändå alltid något? :)

Kom förövrigt nyss på att jag ändå får min utlandsresa nästa år i juni. Det är ett bra tag dit, men ändå något att se framemot. Vi kommer åka till Nerja i Spanien i antingen 1 eller 2 veckor, tillsammans med Nils och hans familj och bo i någon mysig lägenhet som de hyrt. Kan ju inte göra annat än längta!

Dessutom. Det är nästan sol ute nu. Men bara nästan...



Jag klagar inte.

Tåskor, trikåer, blod, svett och tårar...

Har ingen som helst motivation för att packa, så jag sätter mig här istället...

Det är helt galet vad jag längtar efter att få börja om att dansa igen! Det här året utan dansen har varit plågsamt. Det var ganska skönt att få en liten paus med dansen just efter studenten eftersom man var så fruktansvärt slut efter allt med projektarbetet och all betygsångest. Men efter att ha haft uppehåll med dansen ett tag, så insåg jag verkligen hur mycket jag saknar det! Jag har ju trots allt dansat sedan jag var 4 år och dansen har blivit allt mer betydande för mig ju äldre jag blivit och nu funderar jag starkt på en framtid inom det.
Så vi får se vart det bär av efter det här året i Linköping.




Jag och Kajza i årskurs 2 - "Rock 'n Roll Highschool".



"Fix You", också årskurs 2.



Jag i "Hallelujah", projektarbete årskurs 3. "En ljusare nyans av svart av ES3c"



"Kirurgdansen" , projektarbete årskurs 3 - Jag, Kajza, Kaisa, Challe, Cissi, Hanna och Linn.



Dansväxthuset 06/07 - Efter föreställningen "Puzzle Me" i Härnösand.

Sega, hemska dag...

Har jag bett om att det ska vara såhär fruktansvärt dåligt väder? Man blir ju helt sjukt deprimerad. Och bättre blir det inte av att lägenheten ser ut som ett bombnedslag. Det är så fruktansvärt skitit överallt. Usch och fy. Längtar så sjukt mycket tills all packning är klar och vi är på plats i Linköping. Kommer bli så skönt.

Middagen igår hos svärföräldrarna var väldigt trevlig. Och min pojkväns systerbarn Vilbur och Theo är så söta. Skulle lätt krama sönder dem om jag fick chansen!

Och idag händer ungefär lika mycket som de senaste 2 dagarna. Ska packa, packa och återigen packa. Sen kommer mamma och Simone på besök. Alltid trevligt med lite sällskap. Sen när Nils slutar jobba ikväll så blir det ännu mer packning. Får jag säga att jag är grymt less på det?



Söt-Vilbur och Hector.

 


Söt-Theo!

Gómiddag ikväll!

Födelsedagsmiddag hos svärföräldrarna ikväll! Och kinamat står på matsedeln! Kan inte bli annat än succé!

Vädret börjar förresten se mer lovande ut nu, har börjat spricka upp på lite ställen, så än kanske det finns en chans till någon strimma sol under veckan. Håller mina tummar och tår. Lite färg skulle ju aldrig skada.

So long, så länge!

En utlandsresa, tack!

Sitter och drömmer mig tillbaka till vår Tunisienresa i juni. Det var verkligen helt underbart! Och hade jag bara tid innan skolan började så skulle jag lätt åka iväg någonstans igen... Men jag hinner verkligen inte och det känns surt som bara den! Älskar ju trots allt sol och värme och skulle döda för att få bo någonstans där det var varmt jämt! Men jag lovar, när jag blir pensionär så köper jag mig något pimpigt lyxhus vid stranden och bosätter mig där året runt. Yes. Det är min plan.



Soool! Och världens största hotell och världens största hand, i särklass.



Hot as hell.



Underbara, varma sand.



Jag och älsklingen min.



På väg upp i luften. Hade lite dödsångest här...



...men häftigt var det! Så får ni chansen, så gör det!



Ja, en underbar resa var det. Vill tillbaka...

Lägenhetsnyckeln kirrad!

Nu är nyckeln till lägenheten i Linköping hämtad, så nu är det bara att vänta och se... Känns dock lite knäppt att ha skrivit på ett kontrakt till en lägenhet som man aldrig sett. Men är det en 3:a på andra våningen på 76 kvm med 1 km till IKEA så kan jag nog ta det mesta. Hoppas jag. Och hyran är ju inte heller så pjåkig. Endast 3300 kr/månad. Känns helt okej! Men det jag egentligen oroar mig för mest är nog tapeterna... Tanten som bott där tidigare har bott där i 24 år! Så då kan man ju faktiskt vänta sig nästan precis vad som helst... Och ja, blommiga tapeter är nog det värsta.



Ser det ut såhär så dör jag nog lite grann.

Boooring!



Det här är inte okej.
Ge mig en resa till varmare breddgrader nu!

Är det såhär det känns att vara ledig?

Är ledig nu i 6 dagar innan skolan börjar och det är den längsta ledighet jag haft i Sverige på 2 år. För de andra få tillfällena som jag varit ledig så har jag varit utomlands varenda gång, inte för att det är något fel på det, absolut inte! Men det är bara så annorlunda mot för i Sverige. För här hemma händer det inte mycket, speciellt inte när vädret är så pass dåligt som det är idag och igår. Så dagarna känns faktiskt grymt dryga! Det är nästan som att jag hellre skulle vilja jobba ibland... Fast det är ju ändå trots allt ganska skönt att bara ligga i sängen och dra sig typ hur länge man vill...

Idag blir det i alla fall att ta sig en sväng förbi Konsum och städa ur mitt skåp, lämna tillbaka nyckeln och självklart - säga hejdå till alla underbara människor där borta! Kommer kännas ganska så skumt, har ju trots allt jobbat där i över 2 år nu. Men blir nog jobb där nästa sommar då jag kommer hem från Linköping, så det känns ju skönt.

Annars är det bara att fortsätta med packningen. Har fått ner allt från väggarna nu, förutom några skumma hyllor som Lukas skruvat upp med någon skum borrmaskin. Och det övriga ligger mest bara huller om buller. Småtjoller, porslin och kläder - ja, kläder! Herregud! Visste inte att jag hade sådär mycket kläder! Oh my God.



Kartonger överallt.



Tomt.

Det är tur att jag har er!

Har tagit en paus i packandet nu, har endast fyllt 3 flyttkartonger och är redan less. Det här kommer inte bli bra. Sen ringde det någon tomte från Folksam mitt i alltihopa och började prata om hemförsäkringar, förstod verkligen inte alls varför han ringde förrän jag insåg att det faktiskt var mitt fel då jag valt att jag ville ha info från dem i och med flytten. Pucko.

För övrigt är Hector och Tindra det sötaste jag någonsin sett. Får inte nog av att titta på dem.



So cute, so cute.



Tindra tidigare idag. Undra om det här verkligen är en skön sovställning?

Dags att styra upp packningen...

Att packa är väl inte riktigt min grej. Okej, ifall man ska åka utomlands, då är det bara att packa ner bikinin och så många linnen du bara har, så vet du att du kanske kommer klara dig. Men när du ska flytta är det en annan sak, för nu ska verkligen ALLT med. Det enda jag lämnar är bara några enstaka grejor som jag inte behöver, men allt annat ska med och jag vet verkligen inte var jag ska börja?

Men jag ska göra ett gott försök nu. Men som sagt - vart börjar man?

En mysig avskedsfest i boschen - tack!

I lördags hade jag och Nils vår avskedsfest i stugan i Bastuträsk by. Det blev en lyckad fest med grillning, mys och brännboll i mörkret. Ja, helt klart värt att prova (ifall man inte har brist på tennisbollar vill säga...).

Så tack för en kalaskväll med er. Förstår inte riktigt att jag lämnar er nu på fredag... Men dock inte för gott som tur är! Kommer tillbaka och våldgästar er till jul. Hoppas ni har saknat mig lite då i alla fall, för ni kommer då vara grymt saknade av mig i alla fall.

Blev även en mysig dag efter festen med Elin och Pär - fiske, gófika och kubb (killarna hade grymt tur och vann trots att de inte ens förtjänade det, bara för att det fanns en förbannelse över kungen och han stod pall mot allt - erkänn att ni hade skruvat fast kungen i marken?) Hur som helst. Mycket trevligt var det och vädergudarna var helt klart på vår sida den dagen. Till skillnad från idag, har nog missat att jorden skulle gå under idag.

Hur som helst, här följer lite bilder från kvällen/dagen som var - se och njut.


God mat på G

Här vankas det god mat.



Sanne, Pär och Sandra har flytt undan myggen.



Så här redo är vi för mörkerbrännboll...



Jo, de var ju ganska peppade också!



Som sagt, mörkerbrännboll.



"Hur fan visste du det?" framför brasan, vi jobbade oss ändå igenom hela spelet och borde vara rätt allmänbildade vid det här laget. Eller?



Att ta kort på sig själv är alltid en lika dålig idé..



Här är vi med?



Och Hector fick också var med på ett hörn.

Som sagt en fantastisk kväll - stort TACK!

Och gårdagen som följde såg ut såhär.



Söt-Elin och Pär.



Stackars, dumma gädda. Hugg inte på kroken!



Mormor hade presterat riktigt gófika... Mums!



Och kubben var igång...



Och morfar var en bra och rättvis domare - (lönnhejade bara på vårt lag)...



...som faktiskt var det bästa.

Men trots att vi inte fick vår vinst, förlorade med 2-1, så var vi nöjda och glada och begav oss senare hem efter att ha städat ur stugan efter gårdagens bravader. Så tack återigen var en makalös dag och kväll!

Och helt plötsligt hade jag en blogg...

Ja, jag vet inte riktigt hur det här gick till, men nu sitter jag här i alla fall med min egen blogg! Har länge varit sugen på att skaffa en egen, men tvivlat på min förmåga att hålla den vid liv. Men nu jäklar ska det bli allvar! Känns även som ett alldeles ypperligt tillfälle att ha en blogg som alla som vill kan läsa (om det nu är någon som skulle finna något slags intresse med att läsa om vad jag har för mig), då jag faktiskt flyttar från lila Skellefteå till Linköping på fredag.

Hur som havre, det här känns kul och spännande så nu ser jag framemot en framtid inom bloggarvärlden?
Anyway.
Wish me luck!



RSS 2.0